Monday, August 30, 2010

salam, merdeka ! merdeka!

merdeka !
merdeka!
kata - kata keramat yang sangat bermakna kepada rakyat Malaysia,
tanggal 31 Ogos 1057, perkataan MERDEKA menandakan Persekutuan Tanah Melayu bebas dari penjajah,
kita harus bersyukur dengan nikmat dan kurniaan yang ada agar kite tidak mudah lupa.
ya , melayu mudah lupa, itulah yang DR.M pernah katakan.
kita harus berusaha dan bertekad dalam melakukan perubahan positif untuk mengekalkan kemerdekaan.
tidak hanya merdeka dari segi pemikiran tetapi gaya hidup juga harus berubah menjadi lebih bak dan postif.

malam 30 ogos 2010

separuh jiwa ku pergi balik tenggaroh.

MGT dah siap, yeah, bestnye...

Sunday, August 29, 2010

salam, in the morning

today is August 29, 2010, today i want to finished typing CTU, and i hope my housemate will ready to go shopping in the Masjid Jamek, i hope they will not came late,
as usual hari ahad balik kolej, seminggu last sebelum balik cuti raya merupakan minggu yang amat menyeksakan. huhuhu
mum n dad i miss you so much.
bestnye semalam shopping jubah dgn Kak Liah.
walaupun penat, but i enjoy the trip.
laslty, thankz to all that have support me to continue my journey balik to kolej every Sunday, hehehe.
love you all
salam

Thursday, August 26, 2010

hari ini

salam sejahtera
hari ini alhamdulilah semua nye memang agak bengong ckit tapi quite interesting.
pagi td belajar BEL @ language enrichment, bestnye, suddenly feel attracted with english pulak.
pastu hbs kelas wat assignment online database with ADA, but there is a problem with ADA's broadband. we have to work together to find the information.
but , we need to ask our lecturer to get full information about the assignment.
bestnye tengahari dapat tdo.
puas, dapat ganti balik masa tdo yg tak cukup dalam dua tiga hari ini.
kak liah mesej nak balik laptop, so kena siapkan assignment cepat - cepat ni, alhamdulilah semuanya tinggal 50 percent to go.
THANKZ TO KAK LIAH because allow me to borrow her laptop n broadband.
i feel so thankful to her.
and as usual what for berbuka, today makan nasi n lauk sawi n ikan, bestnye, dah seminggu tak makan makanan camtu.

Tuesday, August 24, 2010

wajah ayah bonda terbayang dimata

just a few day to balik kg,
can't wait.

huh, tak dapt jawab soalan test hari ini, huhuhu, sedihnye,
tapi t
akpe, gagal sekali bukan bermakna gagal forever.
we must never give up,
esok ada presentation BEL,
dah siap power point untuk presentation, tinggal dicombinekan je semua presentation yang lain dari Lin, Kak Nawal n Ada.
all the best for 2morow.
yeah,

Monday, August 23, 2010

salam

capek gak hari ini,
penatnye
hari ini banyak giler kelas,
ngantuknye dalam kelas.
tak dapat nak tahan

Saturday, August 21, 2010

BIGBANG

BIGBANG COMEBACK ON OCTOBER 2010


BIGBANG
I'M VIP
BIGBANG WILL DO A COMEBACK ON OCTOBER 2010

Friday, August 20, 2010

what's for berbuka puasa

dapat makan bubur lambuk, oishi

dapat makan murtabak, kenyang gak.

nak wat assignment 1MC 401,
huhuhu

20 AUGUST 2010

SALAM,
ponatnye den,
lega after hbs seminar,
quite interesting,ak

pastu dapat baca feedback dari audience.

ada yg ckp masa presentation kena smile, hehehe, nervous sangat tak dapat nak smile kat semua, huhuhu

salam,

penatnye hari ini, banyak nye kelas, banyak nye assignment

Thursday, August 19, 2010

Salam , Selamat Berbuka

jam menunjukkan 7.16pm,
berada didalam kelas sambil menulis ,

malam ni nak wat latihan untuk MGT 420, for seminar esok,

berdebar gak,
yo
usaha tangga kejayaan.

if you don't eat ,
if you don't work
you don't grind,
you don't shine.

19 AUGUST 2010

salam,
bersyukur ke hadrat ilahi dengan limpah dan kurnia nye dapat saya menulis lagi.
capek gak hari ini, banyak gak kelas.

tak sabar nak wat assignment IMC 401, huh, mesti cuba sedaya upaya.
banyaknye nak baca buku,
next week ada exam IMC 401,

BERUSAHA TANGGA KEJAYAAN

BIG SHOW 2009

masa hari kantin - upper six with DILA

masa hari kantin 2009, bestnye , ada banyak makanan yang sodap.

never forget that day,

i miss my friend.

it's getting late

sudah larut malam
bahu terasa sakit
tapi nak tengok citer korea,
sanggup ku hadapi,
persiapan untuk seminar dah siap,
dah print,
tinggal photostat je.
yeah,

BIGBANG IN THIS CORNER

day after day
i'm still hear your voice
my mum.

Wednesday, August 18, 2010

Tuesday, August 17, 2010

wow

salam sejahtera.
wow banyak nye assignment,
banyak nye presentation.
there is too lot things happen one this week

what ever happen must be strong.
yeAH

GO FOR GLORY

Sunday, August 1, 2010

1 August 2010

kena balik kolej, huhuhu

penatnye, mlm ni ada perjumpaan pmh, tak tau lg g tak

whatever happen , never give up

BANZAI , CHAIYO, FIGHTING !!!!

my ex - classmate - theater


MOMO chan , my lovely


what happen today - 31 july 2010

kawad kaki for national kesatria at 8.00 am until 10.00 a.m

naik bus g seksyen 2 at 10.45 a.m

jumpe Dilla dan g pasar seni bersama, sampai pasar seni je split.

naik tren pk 12 lbh, ramai nye orang, tapi dapat gak tmpat duduk, yeah

first time naik tren alone, quite excited and nervous but very interesting,

at 1.30 p.m sampai gak umah Kak Liah.

dah dapat card resident, yeah dah jadi penghuni

PUTRAVILLA CONDOMINIUM

macam best je

bestnye dapat makan homemade cooking.
tapi lagi best kalau dapat makan makanan yang mum buat.

at 3.30 p.m go to Alpa Angle @ Jusco Wangsa Maju, ingatkan nak beli mp4, tapi tak jumpe pulak, sebelnye, tapi dapat gak beli kasut baru yeah, setelah search n scan dapat gak jumpa kat BATA. tak kisah lah berapa harganya yang penting ada size, susahnye nak cari kasut kalau size besar ni, cari yang branded pun tak guna kalau takde size.