Thursday, December 29, 2011

Durian


salam semua,

tajuk hari ini is Durian, let's makan durian because ini lah season durian kat area ni, kat tenggaroh dah lama habis.

thanks to my frenz because belanja we all( Imah belanja, Ada drive keta, saya duk kat belakang jaga durian and rasa durian je).

kekeke,

saya juga berasa cemburu kat Kak Liah yang on the way balik tenggaroh, semoga selamat dalam perjalanan pergi dan balik.

i miss my mum and my family so much.

have a great time for today and tommorow.

good night .

Wednesday, December 28, 2011

Good Morning @ Ohaiyo Gozaimasu

selamat pagi semua,
hari ini saya bangun awal sangat, kekekekeke,
sebab ada test CSS pk 12 tgh ini, sambil tu on9 untuk menghilangkan bosan, sebab dari pk6.30.

pagi - pagi ni layan Kim Jong Kook jap kat youtube.
alhamdulilah laju pulak bb @ broadband saya ni.

jadi picture for today are :


percaya atau tidak saya berjaya habis kan satu pack strawber ni, sodap sangat la, strawbey yang diimport dari korea ni, i can't stop.

good luck for all my ELEK B classmate for IMS 456 test today.

bye.

Monday, December 26, 2011

korean Strawbery

salam, good night everybody, today i want to talk about strawberry,
actually i have fallen in love with Korea Strawberry, it so sweet,

whatever, when i go to jusco wangsa maju, i must buy it. just me, just me....

Sunday, December 25, 2011

late night

salam,

oyasumiminasai

it's late, my sis already sleep, but i just got excited to download new korean drama - Flower Boy Ramyun, starring Jung il Woo, that make want to fall in love.

most of my housemate already go back balik kampung except Imah, i dont't know what are she doing right now, but i  hope she will be okay

today is quite tired for me, after arrived kat umah, and  a little portion of breakfast at 10.00am, i was being pushed to doing some work, kekeke.

rupe - rupe she bought a new clothes cabinet that extremly large that we usually see. and then we must arranged back all the room.

kekeke, lapo nyer, satu hr tak makan nasi, makan mee hoon je.

huhuhuhu, esok nak pi cr makan la.

so picture for today :


that's all for this night,

selamat malam.

sweet dream everybody.

Sunday, December 18, 2011

Kekekekekekeke

salam sejahtera semua, ngah watpe tu ?

hari ini ramai g wat video or short movie for the third language project, jap lg pun i nak g wat.

pakai simple n ala - ala hip la, kekekeke.

hari ni sempat gak g pasar, g cuci mata n cr makan.
sambil menunggu nak hafal surah al-kahfi untuk koko family institution 2 tommorow night

kena wat assignment untuk commercial record centre gak malam, kena wat n siapkan gak,

aha, ,banyak benda kena wat, itu la semalam syok menonton invicible youth, maklum la panggilan untuk membuat kerja tidak sampai lg, nak wat camne, kalau takde semangat, semua benda tak jadi, tapi takpe , oleh kerana semua isi dah ada jadi tinggal taip je la,

semalam kak liah bg gambar masa pi putrajaya n aquaria, best la diaorang g aquaria... hr selasa, hr isnin aku dah balik kolej dah, hr selasa ingatkan ada kelas, tapi............ semua kelas batal, tapi takpe la, sempat wat corporate website and siapkan lagi.
huh, sekarang ni tgh pening dah hafaz surah n doa je,

k, picture for today are :

my mom and my eldest sis

me with my little sis

me with my brother



k, bye - bye


Tuesday, December 13, 2011

maybe..

salam sejahtera semua,

saya rasa sesuatu telah terjadi, maybe perangai saya menyebabkan semua sakit hati,

saya .... tak tahu apa nak cakap......

saya dapat rasakan dia mula menjauhkan diri,

adakah ini nama nye ..............

awak terasa dengan saya ke ?

saya minta maaf kalau saya sakitkan hati awak, i'm a troublemaker.

mungkin maaf saya ni tak dapat mengubati sssakit hati awak.......

saya........



saya tahu, saya selalu sakitkan hat orang yang saya sayang, ini berpunca dari perangai saya yang tak matang, saya perlukan awak untuk membimbing saya,

takpe lah awak marah saya, saya terima , kerana saya patut kena marah, 
awak, saya minta maaf kerana sakitkan hati awak....

mungkin orang akan cakap saya ni guna bermacam modal untuk minta maaf mungkin dari orang lain,

tapi ini diri saya, saya selalu membuat kesalahan tanpa saya sedari....

mungkin akibat tekanan membuat website membuatkan saya jadi begitu...

ataupun diri saya yang sememangnya tidak memikirkan diri orang lain..

huh, maafkan saya..





Saturday, December 10, 2011

Saturday ..................... Yeah

salam sejahtera semua, ngah watpe tu ?
saya kat KL ni, my mum and my family coming to KL,
walaupun jauh perjalanan,, tapi saya sanggup kerana nak jumpa mak, kekekeke,
tunggu bus pun lambat, siot gak, sejam aku tunggu, penat siot, nasib baik smapai gak akhirnya.
nasib baik sampai awal dalam pk7.15 , pastu dapat la makan nasi , best giler makan nasi, lauk sup ayam, dll.

kekekeke, gembira rasanya.

so picture of this day ape ye ?

inilah cover majalah CTU saya, penat saya buat dengan pertolongan Nurul Ain @ Didi.

Friday, December 2, 2011

HELP ME !

salam sejahtera semua, ngah watpe tu ?, mesti tgh baca blog saya kan, kekeke, gurau je,
dah lama saya tak tilis blog ni, bukannye setakat malas tapi takde idea,
jadi hari ini saya nak cakap masa assignment saya yg tgh line up untuk disiapkan.
my first assignment iaitu personal website dah pun siap and publish, and you all can see the link in my older post, malas nak letak lg dah.
sekarang ni i tgh work on CTU punye artikel for magazine, presentation artikel for record centre.
my next project will be skrip for my third language video, presentation for BEL alaysis, pc maintenance, corporate website, cabling and test for motherboards, commercial record centre proposal, filling etc.

banyak kan assignment, kekekeke, bile la nak start wat ni, teruk betul la,
tapi corporate website i tengah kumpul data, tapi kalau you all ada cadangan meh la bgtau,

k, photo for today is my first BF :

k, bye - bye

Monday, November 28, 2011

L.O.V.E

love is the ultimate things that can move us,


  1. LOVE TO ALLAH S.W.T
  2. LOVE TO PARENTS
  3. LOVE TO ISLAM
  4. LOVE TO ETC.

sometimes, kita akan diuji dengan perkara yang paling teruk dan sangat dahsyat, tetapi apa yang boleh kita lakukan hanyalah usaha, tawakal dan berdoa. i akan itulah adalah perkara yg akan saya buat, hidup kita memang tak lari dari masalah dari segi masalah senang sehinggalah masalah kritikal, semua nye ada, hidup ini berflovour, whether it sweet, sour and masin, it will make our life be more colurful.

My Love



MY LOVE - B1A4


Yo, Tonight is gonna be a good night
Let’s go
waero wo, nae mami
deo neun mot chama, neol chatneun sungan
It’s over
eodit ni, nae sarang eodi it neunji
ojik naman ye shooting star
nae modeun geot
eodinga e itneunde, nareul gidari neunde
nal bichwo juneun shiny light
my only love
haru jongil neoman chaja
I just find my love
I just find my love
I just find my love
I just find my love
ijen naege wa Would you be mine
L.O L.O L.O L.O V.E
L.O L.O L.O L.O V.E
neol bomyeon, nae shimjangi nae on momi
modu meomchwo beoril geot gata
geuraedo joha, neoman bon damyeon
yeongwon han naman ye super star
nun bushin geol
ijen gakka i neukkyeo jineunde
byeori gadeukhan lonely night
neo eobtneun bam
haru jongil neoman chaja
I just find my love
I just find my love
I just find my love
I just find my love
ijen naege wa Would you be mine
L.O L.O L.O L.O V.E
L.O L.O L.O L.O V.E
L.O L.O L.O L.O V.E girl
naege wa Would you be mine
love, my love
kkumeseo geurideon ni moseub
my love, my love
Oh wae ijeseo ya, nata nan geoni baby
yeah, shiganeun ttokttak ttokttak
nae mameun kongdak kongdak
ige sarang iran geonji
sumjocha shwiji mot ha deora
Can’t leave without you
I talk to you, uh
jom bukkeu reobji but
tteolli neun nun bicheul gamchugo
I just find my love
I just find my love
I just find my love
I just find my love
I just find my love
ijen naege wa Would you be mine
L.O L.O L.O L.O V.E
L.O L.O L.O L.O V.E
L.O L.O L.O L.O V.E girl
ijen naege wa Would you be mine
L.O L.O L.O L.O V.E
L.O L.O L.O L.O V.E
L.O L.O L.O L.O V.E girl L.O.V.E


Translation:
My heart is lonely
I can’t stand it anymore, the moment I find you
It’s over
Where are you? Where is my love
You’re my only shooting star
My everything
You’re somewhere, waiting for me
The shiny light that shines me
My only love
I look for you all day
I just find my love (X4)
Come to me now, would you be mine
L.O L.O L.O L.O V.E
L.O L.O L.O L.O V.E
When I see you, my hart, my whole body
It feels like they have all stopped working
But it’s okay, if I can see you
You’re my forever super star
So dazzling
I feel like you’re close
Lonely night, full of stars
On a night without you, I look for you all day
*I just find my love (X4)
Come to me now, would you be mine
L.O L.O L.O L.O V.E
L.O L.O L.O L.O V.E
L.O L.O L.O L.O V.E girl
Come to me now, would you be mine
Love my love
The way I dreamt of you
My love my love
Oh why have you appeared now, baby
The time is tic toc tic toc
My heart is lub dub lub dub
Is this love, I can’t even breathe
Can’t live without you, I talk to you uh
I’m a little shy but, I hide my trembling eyes and
I just find my love
*Repeat
Come to me now, would you be mine
L.O L.O L.O L.O V.E
L.O L.O L.O L.O V.E
L.O L.O L.O L.O V.E girl L.O.V.E

Thursday, November 24, 2011

my web

http://atikamusa.5gbfree.com/

inilah website yg aku wat, setelah berhempas pulas selama beberapa minggu,
simple and contentnyer memang sesuai dengan aku la yang tak suka menonjol sangat.
yang penting mesti senang dibaca, sedap mata memandang.
kekekeke. esok tinggal print cd cover jela, dah tak larat nak buat lg dah, tengok je la,
esok gak ada test web design, tak tahu la nak jawab pe nanti,
bahu pun sakit je, sebab banyak duk depan laptop.
huh, tak sabar nak tunggu hr jumaat ni nak balik batu pahat, nak jumpa mak, and ning. aha, best la dapat tiket free dr Kak Liah.

hima pun balik gak terengganu minggu ni, housemate yang lain semua dah ada planning, diaorang nak g Bukit Broga ahad ni.

k, bye - bye

Saturday, November 19, 2011

MidNight Fever

dah midnite dah ni, a few minute to pk 2.00 a.m, Hima tak balik lg, website aku pun dah 60 % siap,

tinggal tambah benda and touch up, je alhamdulilah, .

sangat berterima kasih kepada sahabat - sahabat yang banyak menolong memberikan pendapat.

bel pun dah nak siap.

alhamdulilah.

ada pun dah tertido, kesian die penat , dah la kelas hr ni full pastu ada test pulak tu.

Wednesday, November 16, 2011

(T______T)

salam semua,
sumimasen, gome, i'm sorry,
kepada sahabat saya yang terasa hati dengan saya, takde niat saya pun nak menguris hati die,
saya hanya bergurau (yg biase kite wat) takde niat nak menyakiti hati kamu, huhuhu.

kalau kamu terasa dengan saya, saya minta maaf, saya pun tak sangka kerana kita sudah biasa bergurau, maafkan la kalau percakapan saya sangat menyakiti hati awak.


bye - bye semua

Friday, November 11, 2011

cuti dah habis dah

salam sejahtera semua.
cuti dah nak habis dah ni
assignment tak siap lg, huhuhu,

my website pun tak wat lg,
slide presentation utk ctu pun xde idea, presentation hr selasa, tapi tak ready lg, huhuhu
camne la
esok dah nak balik dah, sedihnyer, rindu kat ning and mak, ecah n jiji and my dad.

tak sabar nak cuti lg, lama lg tapi, huhuhu.
kebanyakan cuti ini dihabiskan dengan mendownload cerita , menonton 1 night 2 dAY, yg memang best,
cari simple japanese conversation utk oral and many more.

pejam celik - pejam celik dah nak habis cuti, dapat la melepaskan rindu pada umah ni,
dengan harapan perjalanan esok selamat sampai ke KL.
kepada kawan , selamat menikmati cuti yg berbaki berpuluh - puluh jam lg ye,

selamat malam.

Saturday, November 5, 2011

Saya Dah Sampai Umah

salam semua,
watpe tu ?
saya dah kat tenggaroh dah ni, alhamdulilah perjalanan berjalan dengan lancar.
dalam pk 11 saya dah sampai umah,

yeah, so saya nak ucapkan selmat balik kampung kepada kawan - kawan yg nak balik esok.
berhati - hati dalam perjalanan ye,
selamat hr raya aidiladha.

Thursday, November 3, 2011

oh oh Balik Kampung !

hari ini hari kamis, esok hari jumaat, esok nak balik umah tenggaroh dah,
hahaha, seronoknyer.
walaupun jauh perjalanan dari kolej nak tunggu bus and then naik bus g key el and then ambil lrt dr pasar seni ke masjid jamek and then ambil star dr masjid jamek kat bandar tasik selatan.

jauh perjalanan yg akan mengambil masa dalam 3 jam kalau bus ada lah.

jadi marilah saya berusaha untuk g ke TBS esok,

walau apa pun yg berlaku mesti kena sentiasa bersabar, setiap perjalanan mesti ada dugaan and cabaran.

setelah lama tak menulis blog , saya tulis ni sebab Ada - chan selalu tanya "ko tak update blog ke", and saya menjawab "saya malas", hahaha, memang betul, akhir - akhir ni malas giler nak menulis blog, maybe sebab ingatkan kampung halaman je kot, content dalam tables pun aku tak wat lg,



comel kan, kedua - dua nyer.

selamat bercuti.
selamat hari raya aidil adha, semoga dapat membuat pengorbanan dari buruk kepada yang lebih baik.

GAMBATTE

Sunday, October 30, 2011

Happy Holiday

semalam bersamaan dengan 26 hb oct 2011, aku g KL, nak jumpe juwhy and blk umah kak liah, walaupun penat tunggu Juwhy, tapi semua itu berbaloi, Juwhy still sama macam dulu, still cute. alhamdulilah semua berjalan seperti yang dirancang walaupun masa balik tu hujan, tapi best gak la,

so sambil aku tunggu juwhy aku g la round - round kat masjid jamek, tengok dataran merdeka, teso ngok bangunan kementerian penerangan dan komunikasi, bangunan masjid jame', and mahkamah perusahaan  malaysia,




aku memang suka bangunan historical camni, memang menarik giler,





Wednesday, October 26, 2011

Mid - Night - Stay All Night

salam sejahtera, tadi masa nak tulis post tetiba je die cakap error,
memang siot betul la, semalam disebabkan stardock, laptop aku jadi tak betul and effect my blog, memang sebel, and then tadi internet pun apasal ntah lembap macam siput.

nasib baik himawari tolong buangkan stardock, huh, thanks ye imah, memang geram aku kat stardock, nasib baik dapat pulihkan blog aku kembali, alhamdulilah.

esok nak jumpa juwhy kat masjid jamek, minta - minta tak lambat sangat, penat gak kalau jalan sampai malam, hahaha.


ni gambar gif yg aku wat, gambar ni aku ambil masa kelas bel itu hari, haha,

kelakar tak ?

suka tgk fiqah, comel giler.

ok, bye - bye.

Sunday, October 23, 2011

Watpe Je TU pART 1

22 OKT, semalam la kot, we all g la tengok pertandingan  yg diadakan kat kolej, boleh tahan gak la, tapi yg tak tahan kumpulan yg menang tu ada wat gaya kpop, menyampah gak la, seperti gaya comel ala - ala girls generation, OH - SUPER JUNIOR punya trademark, hai sebel gak,

so there is some picture yg kome ambil semalam , enjoy la ye , tapi kalau korang misuse my pic, i will sue you !


cam biase 3 serangkai, hima, ada and me.


hima, min, lin and ada


me, min, lin and ada


me and fiza


hoodie girl, me, lin and ada


me and lin






ice blended time.



itu je la gmbr yg saya nak uploadkan, hahaha.

please la jgn misuse this picture, maybe saya tak tahu , tapi ALLAH S.W.T tahu ye.

bye - bye


Sabtu n Ahad Watpe je ? Part 2

salam sejahtera semua, ngah watpe tu ?, mesti tengah baa post ni kan , hehehehehe

hari ni saya nak give a talk about apa yg saya buat pada hari semalam n hr ni,  untuk pengetahuan semua dari 21 okt 2011, kolej saya ni ada wat festival makanan halal, lot's of activities dijalankan such as kursus keusahawanan, gerai jualan, pertandingan nasyid, pertandingan hafazan dan banyak lg, malam ni merupakan hari penutup, tapi saya tak larat pi, penat giler sampai tetido lepas maghrib, penat sangat,
so there is some picture that saya ambil pada hari ini and semalam, enjoy and please not misused my picture, or i will sue you !


inilah Puan Zalina Nordin, sape tak kenal rugi je,



inilah garfield , kucing jemputan yg hadir ketika pertandingan berlangsung


ni lah himawari and yan, sedang khusyuk mendenagr ceramah dari MARDI, hahaha


dari kiri, unnie murni, me and tieya


saya dengan rakusnyer memaksa unnie bergambar, tapi x dapat  penat je, bersusah payah


senpai and yana



syawal seorang je man kat kursus tu masa petang tu, mana ntah laki yg lain malas sgt ke nak pi ?, ni la contoh lelaki yg elok ye kawan - kawan.


Friday, October 21, 2011

sejuknyer

salam sejahtera semua,

hr ni saya telah kehilangan kotak pensil saya, hahah mesti tertinggal kat lab info tool tadi,
ngantuknyer, malas nak menaip, tapi saya rindu rumah saya di tenggaroh, nak balik la,

rindu kat mak.

ada dah tertidur tu, kesian die, kelas penuh hari ini, mesti penat kan.

hima pulak keluar and tak balik lg, mesti g rumah unnie,

hahaha, esok join kursus keusahawanan, start pk8.30 pg,

so kena tidur awal la, mata pun dah mengantuk, ok,

sebelum tu, nak wat preview pasal lagu ukiss - someday, love that songs,






RomAnization : 

ELI: Ddaeron hit ddaeron miss geureon geoji mwo
Naeil eun anteulrimyeon dwae
Gojak silsuil bbuninde

HOON: Ddaeron mit ddaeron wui ddaeron Number 1
Mwo 1deung hae bwatja
Naeryeogal gilbakke eobseul bbuninde

KISEOP: Eobseumyeon geunyang eobsneundaero
Saneun geoji mwo
Gajigi jeonen mollatdeon
Yokshimdeul il bnuninde oh

KEVIN: Jigeum neo himdeuldaneun got
Got noryeokhaetdan jeunggeoil bbuneeya
 
Everybody knows you tried
Everybody knows it's alright

CHORUS:
You get some right
You get some wrong
SOOHYUN: Jogeum himdeuleodo ootneun nalee olggeoya
When you fall down
When you get up
SOOHYUN: Jogeum himdeuleodo ootneun nalee wa
Kyeolgook ootneun nalee olggeoya

DONGHO: Eebyuleeramyeon geunyang geunyeol noh-ah jwo
Geojitdwin nunmool boyeodo
Inyeonee ahniketji mwo
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/u/u_kiss/someday.html ]
AJ: Edeonal sarameun ddeonakaneun geoji mwo
Geurae geu yeopeh isseobwatja
Eonjenkan geuraetketji oh

SOOHYUN: Jigeum neo himdeuldaneun keon
Got saranghaetdan jeungkeoil bbuneeya
Everybody knows you tried
Everybody knows it's alright

CHORUS:
You get some right
You get some wrong
SOOHYUN: Jogeum himdeuleodo ootneun nalee olggeoya
When you fall down
When you get up
SOOHYUN: Jogeum himdeuleodo ootneun nalee wa
Kyeolgook ootneun nalee olggeoya

KEVIN: The past is the past is the past
Jinan giyeokeun eejeh geuman
It's the past
Orae shigandongan mae-il ahpeugiman haetdeon
The past is the past is the past
Neoreul itge han naldeulin geol
Everybody wins sometimes
Everybody knows you lose some

CHORUS:
You get some right
You get some wrong
SOOHYUN: Jogeum himdeuleodo ootneun nalee olggeoya
When you fall down
When you get up
SOOHYUN: Jogeum himdeuleodo ootneun nalee wa
Gyeolgook ootneun nalee wa
Gyeolgook ootneun nalee olggeoya


haha,
lagu ni best,
for me, kita jangan mudah mengalah,
gagal banyak kali tak bermakna kita gagal forever,
so let’s fight.

No matter we do we must remember our family love us.

Thursday, October 20, 2011

Sharing is Caring

salam sejahtera, salam 1 malaysia and assalamualaikum semua,

walaupun dah lewat malam tapi disebabkan saya tiada kelas pagi pada keesokkan hari , so saya bercadang untuk tidur lambat, nampaknye broadband usage saya hampir melebihi had la, huhuhu, walaupun dah bayar sampai bulan 12 tapi still gini, nampaknyer masa nak website saya kena langgan unifi bertop up la nampaknyer. rm2 untuk 24 jam. boleh tahan la.

saya nak ucapkan thanks untuk roomate saya, Ada, Himawari and Azlin kerana sudi meluangkan masa untuk mengajar saya membuat website, start from 0 ,

it looks simple but exactly need ketelitian dan usaha yg melebihi dan menyebabkan saya khusyuk and ignore other while doing it, so saya nak minta maaf kat Tia kerana tak dapat tolong die wat html kerana terlalu khusyuk dengan keje saya,

saya juga nak minta maaf kepada group kesayangan saya, Bob, Jalie, Mat and Ida, gomenasai.
untuk group filling saya dah pilih untuk masuk group farizah kerana diaorang still tak cukup sorang , saya dengan perasaan rendah diri nyer telah memilih untuk masuk group diaorang, dan keputusan itu dibuat setelah saya memikirkan group kite, walaupun kite different group but we can still be together kan, for example group ctu and resources center,

saya minta maaf kalau saya ni menyusahkan korang and membuatkan korang terluka, terutama kepada ida, yang saya dah anggap macam kakak saya yg comel, jangan lupakan saya ye,  huhuhu,


Wednesday, October 19, 2011

Tuesday, October 18, 2011

12.54 A.M

dah lewat malam ni, nak taip pun dah x nampak, sebab dah tutup lampu, hahaha.
nak citer pe ye minggu ni ?, entah la, xde idea sangat, tapi i nak wish good luck for my sis for this wednesday night because she has dinner. heheh

nak citer pasal my dad pulak,
my dad go to Pakistan and Bangladesh for 4 month, every country he will be there for 2 month started this monday,  i gonna really miss him,
yg sedih raya haji ni die xde, huhuhuhu, bagaimana agaknyer raya tanpa orang tersayang, mesti sedih kan.


this is my mum and my dad, love them so much.

hr ni class cancel, bosannyer, asyik kelas cancel je, tak tahu nak watpe, nasib baik hkr tak siap lg, blh wat, hahaha.
imah pun dah nak tido, ada tido awal hr ni, kesian die still penat dr rewang lg/

perut lapo, tido la,

layan lagu ukiss - someday boleh tahan gak, feel different.

Friday, October 14, 2011

Today

hari ini memang penat sikit, kelas pada waktu pagi, and then balik key el pada waktu tengahari and pi pasar lambak pada waktu petang, penat nyer, apa agaknye kawan saya tengah wat kat umah sekarang ye ?

berikut adalah aktiviti yang dilakukan pada hari ini :


ni la kawan saya Nurul Munirah, seorang yang pemalu, hahahaha


dari kiri Tieya Hanami, me, and Himawari.

and below is picture that i ambil masa dalam bas kat pasar seni, suka sangat dengan bangunan lama








that's all for tonight, esok nak travel, so good night everybody.

Thursday, October 13, 2011

Wicked Thursday

hari ini bangun jam 7.50 pg, tengok Himawari g kelas dr my bed, tegur Lin sebelum die pi kelas, and then wake up, watpe je hr ini kat umah ?, the answer


hari ini sapu rumah, bilik dll


mop bilik n umah gak, yg mana blh mop la,


sebab bosan sangat and nak berpeluh, br rasa segar 


bossanyer.

pas dah siap wat keje br mandi, basuh kain, and sarap.

pastu ulang kaji la pasal web content :



pastu br on9, hahahaha

petang ni mesti hantar validation course, kalau ingat la, hahaha

Tuesday, October 11, 2011

Sunday , Monday and Tuesday It's a Tired and LAZY dAYS

salam sejahtera everbody ,

let's continue with our talk yesterday,
yesterday is a tired day for this month.

pagi - pagi aku dah bangun subuh, mandi, and siap - siap nak g pasar tani with Ada, Himawari and Tieya,
memang pagi pun sampai, hahaha, best dapat sarap kue tiaw goreng ,

dapat makan abc, aha ,
and beli tudung sarung , aha, senang nanti kalau nak cepat pakai tudung sarung je,


hari isnin, semalam kelas satu je, nasib baik presentation ok , alhamdulilah, semalam malas giler nak keluar makan,

hari ni hari selasa, kelas semua batal, kelas ctu, record, semua  batal, bosannyer.
nampaknyer hari ini kena wat ulangkaji and cari maklumat pasal hkr untuk presentation next week, huhuhuh, bosannyer. tak best la kalau takde kelas. bosan.

nasib baik pagi tadi dah g bli sarap, tak la kebulur je, oh oohoo hohohoho.

sambil menulis blog ni sodap gak melayan lagu boyfriend ni,



masih tak dapat dilupakan perjalanan pada hr ahad hari tu, memang penat tapi, every trip has one memory for me, walaupun cuaca panas, tapi ia sangat bermakna bg saya kerana saya telah berkenalan seorang adik perempuan yang comel, lupa tak tanya nama and asal dr mana, comel betul adik tu.

ada pun tengah siap - siap nak g kelas tu, argh... bosannyer. nak tido je, huhuhu, tapi tak elok lak, mak pun aku dah tepo, huh.

nak merepek apa lagi la agaknyer ni.

sambung nanti je la kot

bye - bye.


Saturday, October 8, 2011

Saturday Blues

dari pukul 8 pagi hingga 5. petang hari ini saya ada modul, tak sangka boleh bangun awal, walaupun selalu bangun awal, hehehehe.
memang ngantuk sebab makan ubat batuk yang mengantuk giler tu,  nasib baik ada crossword puzzle untuk menghilangkan ngantuk , menyelesaikan masalh bersama dengan mazniatuladawiah@blogspot.com and hanamifernida@blogspot.com.
thanks kat dey all kerana bersama saya untuk join dalam marothon crossword puzzle, walaupun we all tengah menyelesaikan crossword puzzles tapi we all still menghayati ceramah yang telah diberikan oleh penceramah.
esok hari ahad : it means ada pasar tani, so i, tieya, himawari and ada chan, also zyma senpai and yana sunbae akan pergi ke sana. what exactly the main attraction of that pasar tani ?

the answer is the food and the barang yang dijual disana, after that maybe at 11.00 a.m i will go to sek 2 to take bus go to KL, to see my dad at TBS, and have lunch with my sister and my dad, and then i will staright go back to college back, after a long journey.

for a long journey like this we must prepare any obstacles that may be happen, we can only pray that nothing bad will happen.

there is some picture i want to share with you all, first the newest profile picture of  my facebook 




next is the picture of song joong ki with song ji ho and lee kwang soo in running man on upcoming episode :





next is the picture of Jang Geun Suk on his latest film : My Pet 





so, that's all for this time, next time there will be more information about my latest activities and interest.

good night, have a healthy life.