Monday, May 9, 2011

9 may 2011

salam sejahtera semua,

and good evening, such a nice hot weather.
weather can change easily same with human.
our feeling, emotions and the way we thinking can changed easily depend on the situation and depend on us.
everyone has it's own  way to express themselves. but we must remember one thing, everyone has it's own feeling and we must respect what other opinion and believes.

bukan semua orang sempurna, saya tidak sempurna dan banyak cacat cela dari segi behaviour and language, and other things, saya ni manusia biasa dan banyak kesalahan dan kesilapan yang saya buat.
kawan saya ada berkata 'ko ni suka memaksa'. ya memang betul saya suka memaksa my group member to complete a work 'but' i'm not  the one who blame someone when my group work are not finished or complete, and i willing to sacrifice my time to accomplish the assignment, i don't care if i have do more work than other,  it's  not a big deal for me, as well as i  try hard , i believe i can do it. and i hope other will do the same.

dalam semua keje yang dilakukan, saya bukan jenis yang suka mendapat nama, saya lebih suka buat keje belakang takbir, for me it more easy and tidak menimbulkan masalah.
dari dulu hingga sekarang saya berpegang kepada
"usaha tangga kejayaan", kalau kita tidak berusaha maka kita tidak akan berjaya, but the fact is i am a lazy person. that's the true about me.
tapi kalau kite wat keje bersungguh all our pain will be paid off. that's the cycle of life.

for my frenz especially my classmate,  i want to seek forgiveness if i have made some or a lot of mistake towards you all, and i know some all you did not satisfied with me, but saya ni manusia biasa, pasti melakukan kesalahan, yang buruk itu datang dari diri saya, dan yang baik itu datang dari Allah S.W.T.
walaupun kite hanya berjumpa time kelas and lain - lain masa kalau terjumpe tu, especially my classmate yang guy tu, i am sorry because saya tak tegur korang kat luar and nak pandang apatah lah lagi kan, sebab saya ni nampak je  brutal tapi saya ni agak pemalu except Bob sebab die ni adik angkat saya. tapi bak kata my mum "biarlah orang buat jahat kat kita, kita buat baik je kat orang itu ", dengan harapan die dapat menerima kite seadanya.

for my classmate yang girl, pun same ye, saya minta maaf kalau ada terkasar bahasa and tersalah langkah semasa kita bersama, you all sweet.
for my frenz yang kite tak sekelas, jangan ingat saya lupe ye, saya ingat tau saat manis dan pahit semasa kite bersama.
dan dalam masa 4 months, if something happen to me, and i cannot see you all on a next sem, i hope you all halalkan makan minum and maafkan kesalahan saya.

sebenarnyer hanyalah diriku :
nuratikamusa@gmail.com

No comments: