Sunday, October 30, 2011

Happy Holiday

semalam bersamaan dengan 26 hb oct 2011, aku g KL, nak jumpe juwhy and blk umah kak liah, walaupun penat tunggu Juwhy, tapi semua itu berbaloi, Juwhy still sama macam dulu, still cute. alhamdulilah semua berjalan seperti yang dirancang walaupun masa balik tu hujan, tapi best gak la,

so sambil aku tunggu juwhy aku g la round - round kat masjid jamek, tengok dataran merdeka, teso ngok bangunan kementerian penerangan dan komunikasi, bangunan masjid jame', and mahkamah perusahaan  malaysia,




aku memang suka bangunan historical camni, memang menarik giler,





Wednesday, October 26, 2011

Mid - Night - Stay All Night

salam sejahtera, tadi masa nak tulis post tetiba je die cakap error,
memang siot betul la, semalam disebabkan stardock, laptop aku jadi tak betul and effect my blog, memang sebel, and then tadi internet pun apasal ntah lembap macam siput.

nasib baik himawari tolong buangkan stardock, huh, thanks ye imah, memang geram aku kat stardock, nasib baik dapat pulihkan blog aku kembali, alhamdulilah.

esok nak jumpa juwhy kat masjid jamek, minta - minta tak lambat sangat, penat gak kalau jalan sampai malam, hahaha.


ni gambar gif yg aku wat, gambar ni aku ambil masa kelas bel itu hari, haha,

kelakar tak ?

suka tgk fiqah, comel giler.

ok, bye - bye.

Sunday, October 23, 2011

Watpe Je TU pART 1

22 OKT, semalam la kot, we all g la tengok pertandingan  yg diadakan kat kolej, boleh tahan gak la, tapi yg tak tahan kumpulan yg menang tu ada wat gaya kpop, menyampah gak la, seperti gaya comel ala - ala girls generation, OH - SUPER JUNIOR punya trademark, hai sebel gak,

so there is some picture yg kome ambil semalam , enjoy la ye , tapi kalau korang misuse my pic, i will sue you !


cam biase 3 serangkai, hima, ada and me.


hima, min, lin and ada


me, min, lin and ada


me and fiza


hoodie girl, me, lin and ada


me and lin






ice blended time.



itu je la gmbr yg saya nak uploadkan, hahaha.

please la jgn misuse this picture, maybe saya tak tahu , tapi ALLAH S.W.T tahu ye.

bye - bye


Sabtu n Ahad Watpe je ? Part 2

salam sejahtera semua, ngah watpe tu ?, mesti tengah baa post ni kan , hehehehehe

hari ni saya nak give a talk about apa yg saya buat pada hari semalam n hr ni,  untuk pengetahuan semua dari 21 okt 2011, kolej saya ni ada wat festival makanan halal, lot's of activities dijalankan such as kursus keusahawanan, gerai jualan, pertandingan nasyid, pertandingan hafazan dan banyak lg, malam ni merupakan hari penutup, tapi saya tak larat pi, penat giler sampai tetido lepas maghrib, penat sangat,
so there is some picture that saya ambil pada hari ini and semalam, enjoy and please not misused my picture, or i will sue you !


inilah Puan Zalina Nordin, sape tak kenal rugi je,



inilah garfield , kucing jemputan yg hadir ketika pertandingan berlangsung


ni lah himawari and yan, sedang khusyuk mendenagr ceramah dari MARDI, hahaha


dari kiri, unnie murni, me and tieya


saya dengan rakusnyer memaksa unnie bergambar, tapi x dapat  penat je, bersusah payah


senpai and yana



syawal seorang je man kat kursus tu masa petang tu, mana ntah laki yg lain malas sgt ke nak pi ?, ni la contoh lelaki yg elok ye kawan - kawan.


Friday, October 21, 2011

sejuknyer

salam sejahtera semua,

hr ni saya telah kehilangan kotak pensil saya, hahah mesti tertinggal kat lab info tool tadi,
ngantuknyer, malas nak menaip, tapi saya rindu rumah saya di tenggaroh, nak balik la,

rindu kat mak.

ada dah tertidur tu, kesian die, kelas penuh hari ini, mesti penat kan.

hima pulak keluar and tak balik lg, mesti g rumah unnie,

hahaha, esok join kursus keusahawanan, start pk8.30 pg,

so kena tidur awal la, mata pun dah mengantuk, ok,

sebelum tu, nak wat preview pasal lagu ukiss - someday, love that songs,






RomAnization : 

ELI: Ddaeron hit ddaeron miss geureon geoji mwo
Naeil eun anteulrimyeon dwae
Gojak silsuil bbuninde

HOON: Ddaeron mit ddaeron wui ddaeron Number 1
Mwo 1deung hae bwatja
Naeryeogal gilbakke eobseul bbuninde

KISEOP: Eobseumyeon geunyang eobsneundaero
Saneun geoji mwo
Gajigi jeonen mollatdeon
Yokshimdeul il bnuninde oh

KEVIN: Jigeum neo himdeuldaneun got
Got noryeokhaetdan jeunggeoil bbuneeya
 
Everybody knows you tried
Everybody knows it's alright

CHORUS:
You get some right
You get some wrong
SOOHYUN: Jogeum himdeuleodo ootneun nalee olggeoya
When you fall down
When you get up
SOOHYUN: Jogeum himdeuleodo ootneun nalee wa
Kyeolgook ootneun nalee olggeoya

DONGHO: Eebyuleeramyeon geunyang geunyeol noh-ah jwo
Geojitdwin nunmool boyeodo
Inyeonee ahniketji mwo
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/u/u_kiss/someday.html ]
AJ: Edeonal sarameun ddeonakaneun geoji mwo
Geurae geu yeopeh isseobwatja
Eonjenkan geuraetketji oh

SOOHYUN: Jigeum neo himdeuldaneun keon
Got saranghaetdan jeungkeoil bbuneeya
Everybody knows you tried
Everybody knows it's alright

CHORUS:
You get some right
You get some wrong
SOOHYUN: Jogeum himdeuleodo ootneun nalee olggeoya
When you fall down
When you get up
SOOHYUN: Jogeum himdeuleodo ootneun nalee wa
Kyeolgook ootneun nalee olggeoya

KEVIN: The past is the past is the past
Jinan giyeokeun eejeh geuman
It's the past
Orae shigandongan mae-il ahpeugiman haetdeon
The past is the past is the past
Neoreul itge han naldeulin geol
Everybody wins sometimes
Everybody knows you lose some

CHORUS:
You get some right
You get some wrong
SOOHYUN: Jogeum himdeuleodo ootneun nalee olggeoya
When you fall down
When you get up
SOOHYUN: Jogeum himdeuleodo ootneun nalee wa
Gyeolgook ootneun nalee wa
Gyeolgook ootneun nalee olggeoya


haha,
lagu ni best,
for me, kita jangan mudah mengalah,
gagal banyak kali tak bermakna kita gagal forever,
so let’s fight.

No matter we do we must remember our family love us.

Thursday, October 20, 2011

Sharing is Caring

salam sejahtera, salam 1 malaysia and assalamualaikum semua,

walaupun dah lewat malam tapi disebabkan saya tiada kelas pagi pada keesokkan hari , so saya bercadang untuk tidur lambat, nampaknye broadband usage saya hampir melebihi had la, huhuhu, walaupun dah bayar sampai bulan 12 tapi still gini, nampaknyer masa nak website saya kena langgan unifi bertop up la nampaknyer. rm2 untuk 24 jam. boleh tahan la.

saya nak ucapkan thanks untuk roomate saya, Ada, Himawari and Azlin kerana sudi meluangkan masa untuk mengajar saya membuat website, start from 0 ,

it looks simple but exactly need ketelitian dan usaha yg melebihi dan menyebabkan saya khusyuk and ignore other while doing it, so saya nak minta maaf kat Tia kerana tak dapat tolong die wat html kerana terlalu khusyuk dengan keje saya,

saya juga nak minta maaf kepada group kesayangan saya, Bob, Jalie, Mat and Ida, gomenasai.
untuk group filling saya dah pilih untuk masuk group farizah kerana diaorang still tak cukup sorang , saya dengan perasaan rendah diri nyer telah memilih untuk masuk group diaorang, dan keputusan itu dibuat setelah saya memikirkan group kite, walaupun kite different group but we can still be together kan, for example group ctu and resources center,

saya minta maaf kalau saya ni menyusahkan korang and membuatkan korang terluka, terutama kepada ida, yang saya dah anggap macam kakak saya yg comel, jangan lupakan saya ye,  huhuhu,


Wednesday, October 19, 2011

Tuesday, October 18, 2011

12.54 A.M

dah lewat malam ni, nak taip pun dah x nampak, sebab dah tutup lampu, hahaha.
nak citer pe ye minggu ni ?, entah la, xde idea sangat, tapi i nak wish good luck for my sis for this wednesday night because she has dinner. heheh

nak citer pasal my dad pulak,
my dad go to Pakistan and Bangladesh for 4 month, every country he will be there for 2 month started this monday,  i gonna really miss him,
yg sedih raya haji ni die xde, huhuhuhu, bagaimana agaknyer raya tanpa orang tersayang, mesti sedih kan.


this is my mum and my dad, love them so much.

hr ni class cancel, bosannyer, asyik kelas cancel je, tak tahu nak watpe, nasib baik hkr tak siap lg, blh wat, hahaha.
imah pun dah nak tido, ada tido awal hr ni, kesian die still penat dr rewang lg/

perut lapo, tido la,

layan lagu ukiss - someday boleh tahan gak, feel different.

Friday, October 14, 2011

Today

hari ini memang penat sikit, kelas pada waktu pagi, and then balik key el pada waktu tengahari and pi pasar lambak pada waktu petang, penat nyer, apa agaknye kawan saya tengah wat kat umah sekarang ye ?

berikut adalah aktiviti yang dilakukan pada hari ini :


ni la kawan saya Nurul Munirah, seorang yang pemalu, hahahaha


dari kiri Tieya Hanami, me, and Himawari.

and below is picture that i ambil masa dalam bas kat pasar seni, suka sangat dengan bangunan lama








that's all for tonight, esok nak travel, so good night everybody.

Thursday, October 13, 2011

Wicked Thursday

hari ini bangun jam 7.50 pg, tengok Himawari g kelas dr my bed, tegur Lin sebelum die pi kelas, and then wake up, watpe je hr ini kat umah ?, the answer


hari ini sapu rumah, bilik dll


mop bilik n umah gak, yg mana blh mop la,


sebab bosan sangat and nak berpeluh, br rasa segar 


bossanyer.

pas dah siap wat keje br mandi, basuh kain, and sarap.

pastu ulang kaji la pasal web content :



pastu br on9, hahahaha

petang ni mesti hantar validation course, kalau ingat la, hahaha

Tuesday, October 11, 2011

Sunday , Monday and Tuesday It's a Tired and LAZY dAYS

salam sejahtera everbody ,

let's continue with our talk yesterday,
yesterday is a tired day for this month.

pagi - pagi aku dah bangun subuh, mandi, and siap - siap nak g pasar tani with Ada, Himawari and Tieya,
memang pagi pun sampai, hahaha, best dapat sarap kue tiaw goreng ,

dapat makan abc, aha ,
and beli tudung sarung , aha, senang nanti kalau nak cepat pakai tudung sarung je,


hari isnin, semalam kelas satu je, nasib baik presentation ok , alhamdulilah, semalam malas giler nak keluar makan,

hari ni hari selasa, kelas semua batal, kelas ctu, record, semua  batal, bosannyer.
nampaknyer hari ini kena wat ulangkaji and cari maklumat pasal hkr untuk presentation next week, huhuhuh, bosannyer. tak best la kalau takde kelas. bosan.

nasib baik pagi tadi dah g bli sarap, tak la kebulur je, oh oohoo hohohoho.

sambil menulis blog ni sodap gak melayan lagu boyfriend ni,



masih tak dapat dilupakan perjalanan pada hr ahad hari tu, memang penat tapi, every trip has one memory for me, walaupun cuaca panas, tapi ia sangat bermakna bg saya kerana saya telah berkenalan seorang adik perempuan yang comel, lupa tak tanya nama and asal dr mana, comel betul adik tu.

ada pun tengah siap - siap nak g kelas tu, argh... bosannyer. nak tido je, huhuhu, tapi tak elok lak, mak pun aku dah tepo, huh.

nak merepek apa lagi la agaknyer ni.

sambung nanti je la kot

bye - bye.


Saturday, October 8, 2011

Saturday Blues

dari pukul 8 pagi hingga 5. petang hari ini saya ada modul, tak sangka boleh bangun awal, walaupun selalu bangun awal, hehehehe.
memang ngantuk sebab makan ubat batuk yang mengantuk giler tu,  nasib baik ada crossword puzzle untuk menghilangkan ngantuk , menyelesaikan masalh bersama dengan mazniatuladawiah@blogspot.com and hanamifernida@blogspot.com.
thanks kat dey all kerana bersama saya untuk join dalam marothon crossword puzzle, walaupun we all tengah menyelesaikan crossword puzzles tapi we all still menghayati ceramah yang telah diberikan oleh penceramah.
esok hari ahad : it means ada pasar tani, so i, tieya, himawari and ada chan, also zyma senpai and yana sunbae akan pergi ke sana. what exactly the main attraction of that pasar tani ?

the answer is the food and the barang yang dijual disana, after that maybe at 11.00 a.m i will go to sek 2 to take bus go to KL, to see my dad at TBS, and have lunch with my sister and my dad, and then i will staright go back to college back, after a long journey.

for a long journey like this we must prepare any obstacles that may be happen, we can only pray that nothing bad will happen.

there is some picture i want to share with you all, first the newest profile picture of  my facebook 




next is the picture of song joong ki with song ji ho and lee kwang soo in running man on upcoming episode :





next is the picture of Jang Geun Suk on his latest film : My Pet 





so, that's all for this time, next time there will be more information about my latest activities and interest.

good night, have a healthy life.


Friday, October 7, 2011

Headache


Salam sejahtera, salam 1 malaysia.
Huh, kenapa mengeluh ni ?
Sebab pe ye ?
Sebab banyak maslah yang tidak di jangka telah hadir didalam kotak pikiran saya.
Namun semua ini tidak menjadi masalah kerana ia merupakan asam garam kehidupan,
Kalau hidup ini berjalan dengan terlalu mudah ia tidak memberi makna yang penting kerana, hidup ini perlukan cabaran, kita perlu gembira, menangis dan merasa perit nya hidup berdikari baru lah kita kan matang,
So, let’s talk what have happen on this week,  as I expected pembahagian group untuk assignment such as ctu and record management sudah bermula, pembahagian kumpulan memang agak ramai, just for BEL only 4 person in a group, let me tell you who will be in my group , you want to  know ?,maybe not, I will reveal it later.
Aha, maybe there is no one want to know about it. Hehehehe,
I just a big news from my sister, my father want to go oversea for 4 month, I don’t know which coutry he want to go, but he will stay in KL for 2 or a weeks to got the visa, I hope he will be fine, we all will pray  @ doa for him so he always stay health and comeback safely, I know my other siblings my mother are worried about him, but there is nothing that we can do, because he choose to go because he want to gain experience from the travel,

DAD , PLEASE STAY HEALTH AND SAFE,
                 PLEASE COME BACK SAFELY.
                         WE ALL LOVE YOU.