Monday, November 28, 2011

L.O.V.E

love is the ultimate things that can move us,


  1. LOVE TO ALLAH S.W.T
  2. LOVE TO PARENTS
  3. LOVE TO ISLAM
  4. LOVE TO ETC.

sometimes, kita akan diuji dengan perkara yang paling teruk dan sangat dahsyat, tetapi apa yang boleh kita lakukan hanyalah usaha, tawakal dan berdoa. i akan itulah adalah perkara yg akan saya buat, hidup kita memang tak lari dari masalah dari segi masalah senang sehinggalah masalah kritikal, semua nye ada, hidup ini berflovour, whether it sweet, sour and masin, it will make our life be more colurful.

My Love



MY LOVE - B1A4


Yo, Tonight is gonna be a good night
Let’s go
waero wo, nae mami
deo neun mot chama, neol chatneun sungan
It’s over
eodit ni, nae sarang eodi it neunji
ojik naman ye shooting star
nae modeun geot
eodinga e itneunde, nareul gidari neunde
nal bichwo juneun shiny light
my only love
haru jongil neoman chaja
I just find my love
I just find my love
I just find my love
I just find my love
ijen naege wa Would you be mine
L.O L.O L.O L.O V.E
L.O L.O L.O L.O V.E
neol bomyeon, nae shimjangi nae on momi
modu meomchwo beoril geot gata
geuraedo joha, neoman bon damyeon
yeongwon han naman ye super star
nun bushin geol
ijen gakka i neukkyeo jineunde
byeori gadeukhan lonely night
neo eobtneun bam
haru jongil neoman chaja
I just find my love
I just find my love
I just find my love
I just find my love
ijen naege wa Would you be mine
L.O L.O L.O L.O V.E
L.O L.O L.O L.O V.E
L.O L.O L.O L.O V.E girl
naege wa Would you be mine
love, my love
kkumeseo geurideon ni moseub
my love, my love
Oh wae ijeseo ya, nata nan geoni baby
yeah, shiganeun ttokttak ttokttak
nae mameun kongdak kongdak
ige sarang iran geonji
sumjocha shwiji mot ha deora
Can’t leave without you
I talk to you, uh
jom bukkeu reobji but
tteolli neun nun bicheul gamchugo
I just find my love
I just find my love
I just find my love
I just find my love
I just find my love
ijen naege wa Would you be mine
L.O L.O L.O L.O V.E
L.O L.O L.O L.O V.E
L.O L.O L.O L.O V.E girl
ijen naege wa Would you be mine
L.O L.O L.O L.O V.E
L.O L.O L.O L.O V.E
L.O L.O L.O L.O V.E girl L.O.V.E


Translation:
My heart is lonely
I can’t stand it anymore, the moment I find you
It’s over
Where are you? Where is my love
You’re my only shooting star
My everything
You’re somewhere, waiting for me
The shiny light that shines me
My only love
I look for you all day
I just find my love (X4)
Come to me now, would you be mine
L.O L.O L.O L.O V.E
L.O L.O L.O L.O V.E
When I see you, my hart, my whole body
It feels like they have all stopped working
But it’s okay, if I can see you
You’re my forever super star
So dazzling
I feel like you’re close
Lonely night, full of stars
On a night without you, I look for you all day
*I just find my love (X4)
Come to me now, would you be mine
L.O L.O L.O L.O V.E
L.O L.O L.O L.O V.E
L.O L.O L.O L.O V.E girl
Come to me now, would you be mine
Love my love
The way I dreamt of you
My love my love
Oh why have you appeared now, baby
The time is tic toc tic toc
My heart is lub dub lub dub
Is this love, I can’t even breathe
Can’t live without you, I talk to you uh
I’m a little shy but, I hide my trembling eyes and
I just find my love
*Repeat
Come to me now, would you be mine
L.O L.O L.O L.O V.E
L.O L.O L.O L.O V.E
L.O L.O L.O L.O V.E girl L.O.V.E

Thursday, November 24, 2011

my web

http://atikamusa.5gbfree.com/

inilah website yg aku wat, setelah berhempas pulas selama beberapa minggu,
simple and contentnyer memang sesuai dengan aku la yang tak suka menonjol sangat.
yang penting mesti senang dibaca, sedap mata memandang.
kekekeke. esok tinggal print cd cover jela, dah tak larat nak buat lg dah, tengok je la,
esok gak ada test web design, tak tahu la nak jawab pe nanti,
bahu pun sakit je, sebab banyak duk depan laptop.
huh, tak sabar nak tunggu hr jumaat ni nak balik batu pahat, nak jumpa mak, and ning. aha, best la dapat tiket free dr Kak Liah.

hima pun balik gak terengganu minggu ni, housemate yang lain semua dah ada planning, diaorang nak g Bukit Broga ahad ni.

k, bye - bye

Saturday, November 19, 2011

MidNight Fever

dah midnite dah ni, a few minute to pk 2.00 a.m, Hima tak balik lg, website aku pun dah 60 % siap,

tinggal tambah benda and touch up, je alhamdulilah, .

sangat berterima kasih kepada sahabat - sahabat yang banyak menolong memberikan pendapat.

bel pun dah nak siap.

alhamdulilah.

ada pun dah tertido, kesian die penat , dah la kelas hr ni full pastu ada test pulak tu.

Wednesday, November 16, 2011

(T______T)

salam semua,
sumimasen, gome, i'm sorry,
kepada sahabat saya yang terasa hati dengan saya, takde niat saya pun nak menguris hati die,
saya hanya bergurau (yg biase kite wat) takde niat nak menyakiti hati kamu, huhuhu.

kalau kamu terasa dengan saya, saya minta maaf, saya pun tak sangka kerana kita sudah biasa bergurau, maafkan la kalau percakapan saya sangat menyakiti hati awak.


bye - bye semua

Friday, November 11, 2011

cuti dah habis dah

salam sejahtera semua.
cuti dah nak habis dah ni
assignment tak siap lg, huhuhu,

my website pun tak wat lg,
slide presentation utk ctu pun xde idea, presentation hr selasa, tapi tak ready lg, huhuhu
camne la
esok dah nak balik dah, sedihnyer, rindu kat ning and mak, ecah n jiji and my dad.

tak sabar nak cuti lg, lama lg tapi, huhuhu.
kebanyakan cuti ini dihabiskan dengan mendownload cerita , menonton 1 night 2 dAY, yg memang best,
cari simple japanese conversation utk oral and many more.

pejam celik - pejam celik dah nak habis cuti, dapat la melepaskan rindu pada umah ni,
dengan harapan perjalanan esok selamat sampai ke KL.
kepada kawan , selamat menikmati cuti yg berbaki berpuluh - puluh jam lg ye,

selamat malam.

Saturday, November 5, 2011

Saya Dah Sampai Umah

salam semua,
watpe tu ?
saya dah kat tenggaroh dah ni, alhamdulilah perjalanan berjalan dengan lancar.
dalam pk 11 saya dah sampai umah,

yeah, so saya nak ucapkan selmat balik kampung kepada kawan - kawan yg nak balik esok.
berhati - hati dalam perjalanan ye,
selamat hr raya aidiladha.

Thursday, November 3, 2011

oh oh Balik Kampung !

hari ini hari kamis, esok hari jumaat, esok nak balik umah tenggaroh dah,
hahaha, seronoknyer.
walaupun jauh perjalanan dari kolej nak tunggu bus and then naik bus g key el and then ambil lrt dr pasar seni ke masjid jamek and then ambil star dr masjid jamek kat bandar tasik selatan.

jauh perjalanan yg akan mengambil masa dalam 3 jam kalau bus ada lah.

jadi marilah saya berusaha untuk g ke TBS esok,

walau apa pun yg berlaku mesti kena sentiasa bersabar, setiap perjalanan mesti ada dugaan and cabaran.

setelah lama tak menulis blog , saya tulis ni sebab Ada - chan selalu tanya "ko tak update blog ke", and saya menjawab "saya malas", hahaha, memang betul, akhir - akhir ni malas giler nak menulis blog, maybe sebab ingatkan kampung halaman je kot, content dalam tables pun aku tak wat lg,



comel kan, kedua - dua nyer.

selamat bercuti.
selamat hari raya aidil adha, semoga dapat membuat pengorbanan dari buruk kepada yang lebih baik.

GAMBATTE