Thursday, January 26, 2012

Bebelan 2

salam sejahtera, salam 1 malaysia.

setelah saya memgupdate post saya tentang ayah saya sekarang saya nak menyambung post saya BEBELAN PART2.

kekekeke, banyak cerita yang saya nak yulis, tapi tak terkeluar pulak ayat ini.

1. mari kita bercerita tentang my journey balik kampung @ Tenggaroh last week, journey itu sangat mencabar, rasanye macam naik rollercoster, oleh kerana tempat duduk saya belakang sekali, akibatnya kepala saya terhantuk kat dinding bas, kekeke, adakah saya tinggi sangat ????? tak rasanya, memang sakit hati, bukan sahaja jalan raya yng sangat teruk, tapi pemandu bus yang sangat "berhemah" juga memainkan wataknya.

bukan nak mengutuk tapi memberitahu perkara yang benar sahaja.

2. cuti CNY @ CHINESE NEW YEAR ini ramai gak sedara aku yang datang ke rumah, malangnya aku xde ambil gambar pun, sedara aku dari Batu Pahat datang melawat we all, diaorang datang hari Ahad and balik hari Selasa, BESTNYE.  kalau orang ramai ni yang best mesti banyak makanan, kekekeke, saya suka sangat.

3. saya dialam realiti, br saya tersedar rupanya , ada seorang kawan saya ini sudah menghilangkan diri nya, entah la, harap dia berada dalam keadaan sihat.

4. esok mak and jiji akan ke KL, so harap selamat samapai dan selamat kembali ke TENGGAROH. wan pun ikut sebagai penunjuk arah, kekeke.

5. jadi esok saya kena buat kerja rumah for example ; basuh kain, dll.

6. saya harap saya akan berusaha buat semua kerja rumah ini,

FIGHTING!!!!!!!!!!!

Emergency

salam sejahtera semua,

er telah terjadi dalam hidup ku for the first time.

MY DAD MASUK HOSPITAL BECAUSE BEING SUSPECT FOR DEMAM DENGGI

sedihnye, die br je sampai Malaysia pukul 6 pg tadi dari Bangladesh,

harap die cepat sembuh, esok my mum and my bro akan ke KL, untuk tengok my dad.

and tommorow ialah hari lahir my dad :


semoga ayah cepat sembuh, dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur.

LOVE YOU DAD!!!!!!!!!!!.

and my mum also. kekekeke.

k, bye - bye

Tuesday, January 10, 2012

Bebelan 1



salam sejahtera semua, apa khabar ?

hari ini saya nak tulis mengenai kehidupan 
sebelum cuti semester 3 ini.

hari ini hima akan pulang ke kampung halaman,
 semalam merupakan paper terakhir untuk yer.

semoga die berada dalam keadaan selamat 
ketika dalam perjalanan, dan saya ketika 
ini sudah berada di rumah kakak saya di kuala lumpur.
 
menghabiskan masa berehat kerana penat 
mengangkat luggage yang sangat berat dan
 padat dari kolej hingga ke KL. 

walaupun penat dan sangat mencabar, semua 
ini merupakn satu cabaran yang perlu ditempuh
 bagi memastikan semua barang saya dibawa pulang
ke rumah.

kekekeke,

saya pasti akan merindui housemate saya, tapi jangan risau
saya kan kembali pada 18 january untuk 
mengambil my final paper on 19 january 2012.

masa itu, Ada-chan sudah pun pulang ke kampung halamannya
yang berada kat meru je. kekekeke. dekat je.

jadi untuk post kali ini saya akan mengulas perjalanan hidup
saya masa SEM3 INI:

diawal sem , seperti biasa saya mempunyai rutin untuk pulang
ke rumah kakak saya yang berada di KL every week, different for this sem
dua minggu sekali baru saya pulang ke KL, kerana bebanan kerja
yang sudah bertambah,

sem ini juga saya banyak mengembara khususnya ke tempat - tempat
seperti Pasar Seni, Masjid Jamek, Petaling Street, KLCC, Ampang PARK,
Jusco WM, dll.

saya juga banyak menghabiskan duit untuk membeli makanan kegemaran
saya ketika berada di Pasar Tani Shah Alam, almost every week saya pergi.


sem ni, my dad pergi ke oversea , Pakistan and Bangladesh,
i'm worry but i hope my dad will fine and stay healty.

so, i'm finist my part 1 bebelan minggu ini.

Monday, January 2, 2012

Live Streaming

salam sejahtera, salam satu malaysia:

salam korang, ngah watpe tu ?

sekarang ini adalah musim peperiksaan, 4/JANUARI /2012 saya ada test exam CTU 553.

tapi bukan ini sebenarnya yang saya nak cakap, yg saya nak cakap ialah :

start dari hari khamis, jumaat, sabtu and ahad yang lalu saya telah active dengan live steaming, kerana banyak sangat cerita korea yang cambest sedang ditayangkan secara live dari stesen tv terkenal seperti KBS, SBS and MBC:


  1. SBS ENTERTAINMENT AWARDS.
  2. SBS DRAMA AWARDS
  3. SBS GAYO DAEJUN
  4. KBS MUSIC FESTIVAL
  5. KBS ENTERTAINMENTS AWARDS
  6. KBS DRAMA AWARDS
  7. MBC ENTERTAINMENTS AWARDS
  8. MBC GAYO DAEJUN
  9. MBC DRAMA AWARDS
semua cerita ini boleh diikiuti secara live di :

http://kpophiitsu.blogspot.com/
http://www.wix.com/kpopstream/streams
http://able.kbs.co.kr/live/index.html
http://www.kjmbc.co.kr/

k, selamat menonton and selamat menduduki peperiksaan.