Wednesday, February 29, 2012

BIGBANG - BLUE




more than 10 million viewers, wow, 


i will always support BIGBANG.


[Seungri]
Gyeouri gago bomi chajaojyo urin shideulko
Keurieum soege mami meongdeureotjyo

(I’m singing my blues) paran nunmure paran seulpeume gildeulyeojyeo
(I’m singing my blues) tteunkureume nallyeobonaen sarang oh oh

[GD]
Gateun haneul dareun gos neowahna wiiheomhanikka neo-ye-geseo tteonajuneun
geoya
Nimiran geuljae jeomhana bikeobhajiman naega monna sumneun geoya
Janinhan ibyeoreun sarangye (mallo)
keu eotteonmaldo wiiro twehl suneun eoptdago
Ama nae insaengye majimag mello magi naeryeo oneyo ije

[Daesung]
Taeyeonaseo neol mannago jugeul mankeum saranghago
Parahke muldeureo shirin nae maeum nuneul kamado neol neukgil su eoptjanha

[Taeyang]
Gyeouri gago bomi chajaojyo urin shideulko
Keurieum soge mami meongdeureotjyo

[Seungri]
(I’m singing my blues) paran nunmure paran seulpeume gildeulyeojyeo
(I’m singing my blues) tteunkureume nallyeobonaen sarang oh oh
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/b/bigbang/blue.html ]
[TOP]
Shimjangi meojeun geot man gata jeonjaengi kkeunnago keu kose eoreo buteun
neowahna
Nae meorissok saekyeojin trauma i nunmul mareumyeon chokchokhi giyeokhari
nae sarang
Kwehrobjido wehrobjido anha haengbogeun da honjanmal keu isange bokjabhan
geon mot chama
Daesurobji amureohjido anha byeolsueomneun banghwang saramdeureun wahtda
kanda

[Taeyang]
Taeyeonaseo neol manna-go jugeul mankeum saranghago
Parahke muldeureo shirin nae maeum neoneun tteonado nan geudaero itjanha

[Daesung]
Gyeouri kago bomi chajaojyo urin shideul-ko
Keurieum soge mami meongdeureotjyo

[Taeyang]
Oneuldo paran jeo talbitaraeye na hollo chami deulketjyo
Kkumso-geseodo nan geudaereul chaja hemae-imyeo i noraereul bulleoyo

[Seungri]
(I’m singing my blues) paran nunmure paran seulpeume gildeulyeojyeo
(I’m singing my blues) tteunkureume nallyeobonaen sarang
(I’m singing my blues) paran nunmure paran seulpeume gildeulyeojyeo
(I’m singing my blues) tteunkureume nallyeobonaen sarang oh oh

More lyrics: http://www.lyricsmode.com/lyrics/b/bigbang/#share



translations :


The winter had passed
And the spring has come
We have withered
And our hearts are bruised from longing

I’m singing my blues
Used to the blue tears, blue sorrow
I’m singing my blues
The love that I have sent away with the floating clouds, oh oh

Under the same sky, at different places
Because you and I are dangerous
I am leaving you
One letter difference from ‘nim’
It’s cowardly but I’m hiding because I’m not good enough
Cruel breakup is like the end of the road of love
No words can comfort me
Perhaps my lifetime’s last melodrama
Now its final curtain is coming down

I was born and I met you
And I have loved you to death
My cold heart that has been dyed blue
Even with my eyes closed, I can’t feel you

The winter had passed
And the spring has come
We have withered
And our hearts are bruised from longing

I’m singing my blues
Used to the blue tears, blue sorrow
I’m singing my blues
The love that I have sent away with the floating clouds, oh oh

I feel like my heart has stopped beating
You and I, frozen there, after a war
Trauma that has been carved in my head
Once these tears dry up, I will moistly remember my love
I’m neither painful nor lonely
Happiness is all self-talk
I can’t stand something more complicated
It’s no big deal, I don’t care
Inevitable wandering, people come and go

I was born and I met you
And I have loved you to death
My cold heart that has been dyed blue
Even if you have left, I’m still here

The winter has passed
And the spring has come
We have withered
And our hearts are bruised from longing

Again tonight, underneath that blue moonlight
I will probably fall asleep alone
Even in my dreams, I look for you
And wander around while singing this song

I’m singing my blues
Used to the blue tears, blue sorrow
I’m singing my blues
The love that I have sent away with the floating clouds, oh oh
I’m singing my blues
Used to the blue tears, blue sorrow
I’m singing my blues
The love that I have sent away with the floating clouds, oh oh



please watch out the mv  :


http://www.youtube.com/user/BIGBANG?feature=watch


CREDIT TO : YG ENTERTAINMENT

Perasaan Nervous Takkan Pernah Hilang Dalam Hidupku

salam semua,

apa khabar semua ?
diharap berada dalam keadaan sihat sejahtera.

disini saya nak berkongsi perasaan nervous sehingga nak dapat penyakit sakit jantung untuk perkara - perkara dibawah semasa cuti ini :


  1. test jpj
  2. daftar course
  3. melintas jalan raya
  4. pikir cuti dah habis

sedihnya memikirkan cuti yang hampir habis ini, kesayuan dan kerisaun dihati saya takkan pernah hilang.

walau berapa jauh saya mahu pergi mengembara (sebagai contoh saya nak pergi korea) saya tetap mengenangkan kedamaian suasana Tenggaroh 02, tanah tumpah darah saya (akibat accident kecil - kecilan seperti terpotong pisau, sebab saya lahir kat Kota Tinggi) yang tercinta ini.

tinggal berbaki 2 hari saja lagi, saya berpeluang untuk bermain dengan Oning , my wonderful cat (suka duk dalam rumah, tidur kat kawasan yang sejuk, tak suka panas, suka main lari - lari kat kawasan rumah, suka gigit kaki and tangan orang and suka main air) 




main bawah (sapu kawasan rumah sambil dengar lagu bigbang, kawasan belakang rumah saya agak luas ye dengan pohon - pohon dan rumput - rumput yang bertiup agak sepoi - sepoi bahasa kalau ada angin la) dll.

saya juga nak berkongsi berita sukacita , iaitu saya dah lulus test jpj, jadi saya akan menunggu lesen memandu saya siap.

yuran pengajian juga makin bertambah (habis duit aku), selepas habis test jpj tadi, saya ke bandar untuk membayar yuran pengajian saya yang berjumlah RM525.00. huh...


selepas itu, saya menuju ke kedai runcit yang menjual majalah kegemaran adik saya 
"GEMPAK" (result pmr adik saya gempak tau, dapat 7A, masa form 4 , adik saya mendapat tempat pertama untuk semua tingkatan 4, alhamdulilah berkat usaha dia,).

selepas itu, saya pun menuju ke perhentian bus untuk membeli air untuk menghilangkan dahaga. saya menikmat makanan tengahari saya di tepi wakaf depan "KINI" MERSING sambil ditemani angin yang bertiup lembut kencang yang memberikan saya ketenangan ketika memakan bihun(bekal bihun mak masak untuk sarapan).

selepas itu, saya kembali ke perhentian bus untuk menaiki bus balik ke tenggaroh dan alhamdulilah saya selamat sampai kerumah.

waktu sekarang menunjukkan 10.58pm (jam kat umah saya) semua orang kat umah dah tidur kecuali saya.

jadi, saya nak ucapakan selamat malam dan selamat bersekolah kepada yang bersekolah dan selamat bekerja bagi yang bekerja, 

oh ya, untuk BIGBANG COMEBACK, saya akan wat satu "post" istimewa mengenai lagu - lagu baru bigabang.

sekarang ni saya tengah hangat baca majalah SOLUSI, menarik sangat.

bye - bye

salam.

Saturday, February 18, 2012

2 Weeks More

salam,
salam sejahtera.
dah lama tak menulis blog, kebelakangan ini banyak perkara menarik minat saya untuk saya tuliskan tapi akibat kemalasan yang ekstrem, jasi saya tak tulis. kekeke.

lagi 2 minggu nak masuk sem baru, perasaan bercampur baur. adakah saya gembira atau sedih ?

sedih : sebab nak tinggalkan family and oning.

gembira: gembira ke ???????????

hem, sekarang ini dunia sudah tidak aman, pencemaran semakin teruk, bumi semakin menderita.

banyak perkara yang saya fikir selama saya bercuti ini, antaranya :

1. saya susah nak turunkan berat badan.
2. saya nak pastikan saya lulus ujian jpj (keta)
3. saya nak .................

sejak saya balik umah, ni saya dapat melepaskan kerinduan pada oning, my lovey dovey cat :


semua masalah saya hilang apabila saya bermain and berborak dengan oning.

sedihnye, apabila cuti dah nak habis.....
for next sem, saya dapat umah tingkat 3 kat kolej, alhamdulilah still dapat seumah dengan kawan - kawan.

hari ini saya g rewang kat umah jiran saya, tapi unfortunately, suddenly je hujan lebat.

akibat basah kuyup saya balik umah. kekkekeke, tak dapatlah saya rewang lama sikit, just a 1 hours je kot saya kat situ.

rindu gak kawan - kawan universiti, kawan - kawan sekolah juga tidak dilupakan, bila agaknya dapat wat reunion untuk form 5 and form 6. 

mesti best jumpe kawan - kawan lama.

ok, bye - bye. nanti saya sambung lagi.

salam.