Wednesday, May 9, 2012

Free Lunch because My Sister Belanja

helo semua,

hari ini saya nak bercerita tentang we all g makan - makan semperna birthday saya , hehehe...

saya nak cerita gak, walaupun takde sape nak tahu, untuk makluman, gambar - gambar ini saya yang ambil ye.
jadi saya nak minta maaf kalau gambar - gambar ini tidak memenuhi cerita rasa anda, hehehe.

saya mulakan dengan desert @ kek,


banana choc yg MAH suka and Cheese cake yang i love. gambar blueberry cheesecake Kak Liah, saya tak upload sebab x berapa berkenaan, hehehe.


pasta ???, sejak bile la pulak saya suka makan ni, hehehe, saya makan ni letak sos cili tau, baru masyuk, hehehe..


lasagna ni favorite Kak Liah, die memang suka makan benda camni, he, 


nasi dengan mushroom dengan chicken with jagung, ni mah punya ni, sodap ni...


ini pula blackpaper chicken , lebih kurang dengan Mah punya tapi rasa je lain, yang ni makanan untuk ada.

jadi berakhirlah sudah post bab makanan yang sangat sodap dimakan apabila tengah lapar.

TERIMA KASIH KEPADA :

  1. DAD, MUM, ecah and jiji kerana tolong doakan saya pagi tu, insya'allah saya  akan jadi anak yang solehah dan taat kepada ibu bapa...
  2. Kak Liah kerana belanja makan dll.
  3. Hima and Ada kerana bersusah payah temankan kome g KL, g PESTA BUKU, g MASJID JAMEK, and korang kena balik PUNCAK sendiri, sorry tau.
  4. Abang Hima @ ALONG, thanks tau belanja makan Strawbery tart yang ada inti mata kucing dalam krim kastard tu, sedap tapi kering sangat, tapi saya terkejut sebab apa yg "Abang Hima" cakap tu sebijik macam history saya, kekekeke...
  5. kawan - kawan yang beri ucapan selamat hari lahir , - HIMA, ADA, FIQA, MIZA, ECAH, JULIE, HAWA, IDA , dll.
KEPADA ORANG YANG SAYA SEBUTKAN DIATAS:
terima kasih ye, aku/eka/saya  sayang korang lebih (kecuali Abang Hima, sebab aku tak kenal sangat, jadi saya ucapkan terima kasih ye..kekeke).

k, bye - bye.
thanks...





My Birth DayDay

salam sejahtera semua.

pk2 kang saya ada kelas preservation, tapi saya tak siap lagi ni, hehe.

ok la sya nak cerita tentang kejadian yang berlaku pada 5 MAY 2012, sebelumnya 4MAY2012, saya ada aktiviti kat SMK BUKIT GADING, para pelajar die memang best giler,
nak dipendekkan hari sabtu saya, ADA AND MAH keluar la g KL, g menghapuskan lemak yang bersarang dalam diri, we all g PWTC, bermarathon disana, huh, memang ramai giler orang.

best tapi, dapat terserempak dengan KEITH, pelukis komik LAWAK KAMPUS,
hemsemnye, hehehe.

next, after main pusing - pusing kat dalam PWTC , tu we all pun ambil la kesempatan untuk meloloskan diri and keluar dari bangunan berkenaan kerana ribuan pengunjung sudah memasuki dalam bangunan berkenaan dan menyebabkan keadaan menjadi sesak....

jadi we all pun berpindah venue ke THE MALL, yang berada dihadapan PWTC, berjalan didalam, and duk kat luar, macam orang hilang anak, hehehe,sebab penat sangat dari pagi hingga la ke waktu tengah hari we all berjalan, itu pun stop kalau dapat tempat duduk, hehehe.

tengah syok baca majalah ujang, aku terperasaan MAH memangil seseorang yang memang aku tak kenal,
"Along!Along!Along!", sambil melambai - lambai tangan, aku pun berfikir kepada siapakah MAH melambai, akhirnya, ada seorang yang berkemeja hitam terstops didepan MAH setelah terbabas beberapa langkah...

Owh, Abang die rupanya (sesi MAH dengan Abang die berlanjutan hingga PK1 ), selepas itu we all pun menuju ke stesen LRT  untuk pergi ke SOGO.

bak kata saya, perkara yang lalu boleh teringat kembali. Abang Mah ada cerita "kawan saya ni (perempuan) ada kawan dengan budak lelaki ni, lelaki ni lembut, and then die ubah lelaki tu jadi lebi bersifat kelakian lagi, and then perempuan itu ditinggalkan (lebih kurang camtu la)", gulp, sama dengan cerita aku, huhuhu. perkara yang lepas teringat kembali, macam nak menumpah kan air mata tapi kelakar gak la , sebab cerita die sama dengan cerita aku, hahahaha........ tapi aku ok je, perkara yang lepas tu dah kira sejarah and patut dijadikan pengajaran bagi aku, walau apa pun, aku memang suka lelaki yang berperwatakan lembut, hehehe...

sampai SOGO, g la SECRET RECIPE kat level 6, tengok Kak Liah tengah tunggu, hehehe.
bestnyer, Kak Liah belanka makan, semperna my birthday,

lepas sedih gumbira la pulak, itu la yang best, hehehe.

nanti saya akan buat satu post special about the food that we all makan, so it will be continue.

have a nice day

saya nak g kelas preservation.

bye - bye.