Wednesday, June 27, 2012

Hem...

salam sejahtera semua,
pe khabar ?, dah lama x tulis blog, almost a month...
mesti semua tgh bz make a preparation for exam, ada yg dah habis exam, ada yg dah habis cuti, ada yang tengah kerja, ada yang tengah tido, ada yang tengah on9 cam saya ni, kekeke.


semperna hari yang berbahagia ini, saya nak menceritakan tentang pengalaman saya dua minggu yang lalu.
disaat saya menghadapi ujian yang sangat besar iaitu "ASSIGNMENT", saya telah mengorbankan masa sabtu and ahad saya dan hari - hari yang lain untuk menyelesaikan "ASSIGNMENT", saya sayang "ASSIGNMENT" saya, jadi saya haruslah meletakkan extreme effort for that.


saya nak berterima kasih kepada group multimedia saya , IEDA MAYA & FAIRUZA because give full comitment, kalau ada kurang and lebih mohon dihalalkan...


saya juga nak berterima kasih kepada group preservation saya , IEDA MAYA & AFIQAH kerana bekerja keras dalam menaip dan melakukan kajian yang mendalam dalam mencari idea untuk menulis academic writing pasal deterioration of archival material, 


next weeknya diikuti dengan test - test yang mengujakan iaitu test PUBLIC RELATIONS, APPRAISAL & DISPOSAL , and PRESERVATION OF ARCHIVAL MATERIAL, kesemua test ini sangat lah mengujakan.


first, TEST PR, saya ngantuk sangat masa test ini kerana tak cukup tido, bangun awal pagi untuk study... huh, susah giler soalan nye.


second TEST APPRAISLA AND DISPOSAL, test ni, huh... sangatlah ...... as usual PART A , saya memang lemah BUT PART B AND C, it is my speciality, kekeke.


third, TEST PRESERVATION, for the first time in my life in examination history in college, i never had a 60 objectives questions, and i took about 45 minutes to finish it after double check the answer, if i forget to fill it. huh, memang seronok sangat apabila apa yang kita ulangkaji, itu lah yang masuk dalam exam, so 'USAHA TANGGA KEJAYAAN'.


hari isnin bersamaan dengan 25 JUNE 2012, my VB @ VISUAL BASIC @ ELECTRONIC RECORD presentation, hem, banyak yang boleh diperbaiki, but i feel all must burden had swept away... my skill about VB also improved a lot, aku cam tak leh caya yang aku boleh gak wat coding yang susah giler, buut thanks to EN.WAM, our lecturer yang banyak bagi tunjuk ajar dan tips, siap bagi interface kat we all lagi. tak dilupakan my cute and hardwork partnership IEDA MAYA, AFIQAH AND PEJO kerana sudi bekerjasama dengan saya yang suka main - main ini, kekekeke...


untuk pengetahuan korang, aku kena wat rayuan kolej, so aku tgh duk kat KL tunggu pos laju dari my parents from TENGGAROH, diaorang pos slip gaji ayah aku yang kertas die nipis giler and tulisan nampak - tak nampak tu, aku ingat nak diaorang scan and emel je, but, tulisan slip tu cair sangat, so daripada aku lepak kat kolej tak wat pape, baik aku duduk kat umah akak aku ni, boleh gak wat keje - keje and on9, bosan kalau xde benda nak buat, kalau dapat buat kerja rumah macam memasaka, lipat kain and tgk tv ni boleh release tension aku (hasil daripada buat assignment 2 weeks), huh, lega sangat.


next week kang aku balik la, aku nak simpan barang kat stor, nak hantar borang rayuan kolej, nak peksa.
especially bulan JULY ni, ada birthday kawan, hehehe, siapa lagi kalau bukan http://salimahnyer.blogspot.com/ and http://mazniatuladawiah.blogspot.com/ , hehehe, diaorang dah sebaya dengan aku gak akhirnya...


and after that i will back to my sweet home @ TENGGAROH, tak sabar ...


k, that all summary for this this week, and see you all next time, bye - bye..


SALAM.

No comments: