Thursday, November 22, 2012

ATMA

Salam semua.
jam sekarang menunjukkan 11.45 malam.
dan saya sedang menaip @ menulis post ini.

dipendekkan cerita semalam
@Tuesday / 20 Novemebr 2012, saya dan sahabat - sahabat saya pi la wat research kat ATMA @ Institut Alam dan Tamadan Melayu. boleh la lawati laman web dibawah ni, banyak info yang boleh digunakan, memang tak cukup masa untuk kitaorang temubual RO diaorang ini. masa pun dah lambat jadi banyak RA dah balik
http://www.atma.ukm.my/

tak lupa gak aku nak ucapkan terima kasih kepada Afie@Firdaus kerana tolong saya @memberi tunjuk arah ke bangunan yang berkenaan, kesian die...
ni link blog die : http://afie-firdaus.blogspot.com/

best gak dapat ukm, ingin gak nak belajar kat sana, environment die wondeful sangat, macam kat oversea pulak, kekeke.

as usual, mesti la ambil gambar bukti ,

akhir - akhir ini saya selalu buat gaya nerd, agak sesuai dengan spec br saya yg kuatkan sangat powernye.

dan saya tengah risaukan presentation bel, test SRC@school resource centre hr jumaat ini, aktivit kat ppas, habis la aku kena g jalan kaki balik nanti, oh punya transkrip br dapat 2 soalan. teruk la kalau  gtu.

k..sampai sini saje, nak wat nota kaki src.

Assalamualaikum and Selamat mALAM.




Tuesday, November 13, 2012

oN a RaiNY dAYS

Salam semua.
apa khabar ?
hari ini saya memang cuti and takde kelas walaupun  hari ini public holiday.
dah lama tak update blog, so saya nak upload gambar - gambar yang tak berapa sensasi during my mid-term holiday yang dah lepas, huhu, sedih nye, walaupun masa cuti mid-term tu saya exhausted kerana sibuk merewang setiap hari kat rumah, but, i still love it.
so enjoy the show :


gambar di atas menunjukkan my dad tengah bw motorsikal sambil melihat haiwan ternakan kami untuk di qurban kan.

untuk makluman, saya menternak lembu selama dua hari untuk diqurbankan, kekeke

inilah rupa saya yang sebenar, kekekeke, dibelakang saya merupakan lembu @putih yang saya jaga dan ternak selama 2 hari untuk dibuat qurban.


putih selepas diqurban, alhamdulilah berkat bantuan orang blok dan saudara mara yang sudi menghadirkan diri, acara qurban ini berjalan dengan lancar. Alhamdulilah.


disebalik kesibukan yang melanda rumah kami, dengan aktiviti qurban, (dah macam kenduri kahwin), my mum @ my family prepare 1 extremly delicious dish that is nasi beriani, as you can see, we eat nasi berani with acar (sayur yang diperbuat dengan menggunakan nenas, cucumber, red chili, onion, salt and lime juice), ayam masak merah yang ulala, beriani kambing, and beriani ayam, 


after all that , i became like oning, on this picture.



at last  i became like this, and zzzzzz.

mamat or oning, we call it, have been menghilang during saturday and sunday because there is too lot people, and he become frightened.

k, that's all for today, bye- bye