Tuesday, November 13, 2012

oN a RaiNY dAYS

Salam semua.
apa khabar ?
hari ini saya memang cuti and takde kelas walaupun  hari ini public holiday.
dah lama tak update blog, so saya nak upload gambar - gambar yang tak berapa sensasi during my mid-term holiday yang dah lepas, huhu, sedih nye, walaupun masa cuti mid-term tu saya exhausted kerana sibuk merewang setiap hari kat rumah, but, i still love it.
so enjoy the show :


gambar di atas menunjukkan my dad tengah bw motorsikal sambil melihat haiwan ternakan kami untuk di qurban kan.

untuk makluman, saya menternak lembu selama dua hari untuk diqurbankan, kekeke

inilah rupa saya yang sebenar, kekekeke, dibelakang saya merupakan lembu @putih yang saya jaga dan ternak selama 2 hari untuk dibuat qurban.


putih selepas diqurban, alhamdulilah berkat bantuan orang blok dan saudara mara yang sudi menghadirkan diri, acara qurban ini berjalan dengan lancar. Alhamdulilah.


disebalik kesibukan yang melanda rumah kami, dengan aktiviti qurban, (dah macam kenduri kahwin), my mum @ my family prepare 1 extremly delicious dish that is nasi beriani, as you can see, we eat nasi berani with acar (sayur yang diperbuat dengan menggunakan nenas, cucumber, red chili, onion, salt and lime juice), ayam masak merah yang ulala, beriani kambing, and beriani ayam, 


after all that , i became like oning, on this picture.



at last  i became like this, and zzzzzz.

mamat or oning, we call it, have been menghilang during saturday and sunday because there is too lot people, and he become frightened.

k, that's all for today, bye- bye




No comments: