Tuesday, September 10, 2013

Working Experience

Assalamualaikum and salam sejahtera.

Good morning everyone.
It's been a long time seen I write the last post. and I couldn't remember .
today is Tuesday, and it still didn't have a proper duties as the intern in my organization. But, it sometimes quite boring and sometimes quite challenging.

I as the record management student, really hope to work something related with record, and I managed to get the experience the arrangement of bill, label the document, make index in the file and others. it can be consider record management because I managed the record related to my organization. I can see the classification used by the organization and meaning behind it.

ok, enough about my internship, we continue about life in the rumah sewa.
I think the price for the rent house is quite expensive because it did not involve the electric and water expenses. And I see the wild dog is walking during night and in the morning, it might be dangerous to walk alone during night. I hope I can survive until the end of Novembesr and end my internship with flying colours.

And my lecturer that managed our practical still not announce the name of our supervisor and our case study. it might be confused and heartbreaking to think about the title and case study that I need to research in the organization.

and for three day public holidays for me, I will go to KL, to meet my lovely little sister from Banting. I miss him so much, moreover, she ask me to download anime that include 10 episode.

well, the air conditioner is too cold, I have to wear t-shirt inside my baju kurung,

and that's all my bebelan. Everything is alright, and I miss so much ONING and my mum and dad. I hope mum and dad will always sihat. that's all.

Bye- Bye

Wasalam.

Thursday, August 15, 2013

My Hobby

Assalamualaikum and salam sejahtera.
Selamat Hari Raya Aidil Fitri & Maaf Zahir dan Batin.

sepanjang musim perayaan ini, saya telah melakukan hobi menangkap gambar pokok - pokok dan lain - lain. especially pokok bunga.
so, enjoy the picture :
bunga pokok ulam raja , di ambil pada waktu pagi hari ini.

 pokok bunga kembang pagi di rumah Tok Mus, Tok Mus siap bawakan lagi benih pokok ni untuk we all masa datang raya kat kampung, nanti saya uploadkan gambarnye. ^^ . Thanks Tok Mus


Mira with pokok bunga kembang pagi.







ini pula koleksi bunga orkid yang saya ambil dirumah En.Naem






ok, yang last :

kucing umah jiran saya, jari kaki diaorang ada 6, ada lagi seekor , tapi kat mana ntah. comel

ok, sampai disini, assalamualaikum and good night. 


Sunday, July 28, 2013

Hai, Hello

Assalamualaikum dan salam sejahtera. apa khabar semua ?
sejak habis sem 6 saya tak post apa - pun. T_T. Ini kerana kemalasan yang amat mendalam di dalam diri untuk menaip. maafkan la saya. sejak kehilangan Oning, saya banyak go through his picture, looking and memorize back the memory between me and him. i really miss him a lot. i don't know why. 

well, everything happen is must be accepted. kalau dah takdir dia akan pergi, dia akan pergi lambat atau cepat. we never know. so, i'm back to Shah Alam to continues ITIL course for 13 days. to get the certificate. most of the content is related to the service management. not bad. even during bulan ramadan it is still interesting because i have new experience and challenge and with my friend we make it more lively and happily during the class. hehehe.

so, in the end i need to do revision for tomorrow exam. k, bye - bye.
Assalamualaikum.

Friday, June 28, 2013

Akhirnya Part 1

Assalamualaikum and good morning everyone.
today is Jummat, the barakah day.

it's means that i have finished my final projects,hehehe.
FEELING SO HAPPY !!!!!

but, there is still problem that disturb my mind , i did not get the confirmation for my practical place. but, i just wait and wait and the confirmation.

until the last week saya kat kolej ni , banyak yang terjadi and memberikan makna yang cukup mendalam kepada saya. GEMBIRA, SEDIH, MASAM, TAWA, PAHIT, MANIS, MASIN everything in my heart. I just love it. it teach me a lot.

start with the deceased of ONING, my lovely dovey cat that have pass away a few weeks ago. it hurt me a lot. i become hurt and i want to cry when i think about it. T_T.

but, my friends always cheer me up, thanks friend. for a 2 weeks before final, there is a lot of event and activities such as do an assignment, do an assignment, dinner, assignment, finishing school, assignment, dinner class, assignment and a lot of test. after finish print my kordil, i just happy even there is some mistakes, i'm happy because it finally end, and  i must start new and ready for my practical and job searching. it doesn't matter if i work in various company whether it huge or small as long as i got the experience and know how to handle the problem and solved it. and i need to prepare myself for it.

i want to thanks to all my friend especially for my classmate , let me list them out. ( i just take their name from list name of practical according to the abjad :

1. AB Shahmadhasfsham from Terengganu
2. Afiqah Binti Zubir from Subang, Selangor
3. Atiqah Nur Umar from Kulim Kedah
4. Che Ufairah Che Hussin from Kelantan
5. Hafizah Abdul Hafidz from Bintulu Sarawak
6.Intan Syarizan Mohd Nazhar form Segamat, Johor
7.Laily Syuhaida Safia from Sekinchan , Selangor
8.Mastura Che Amat from Penang.
9.Mazliani Shahadan from Parit Sulong, Batu Pahat.
10. Muhammad Asyaraf Ahmad Royali from KL,
11. Muhd Azwan Sobri from Kedah
12.Muhd Faizol Abd Halim from Pahang
13. Mohd Fazli Mahazan from Kedah
14.Mohd Suffi Ismail from Seremban,
15.Muhammad Shahrul Nizam from Perak
16.Muhammad Syawal Mat Ghani from Kelantan
17.Murni Hasin from Kelantan
18.Nadzratul Fariha Yazid from Melaka
19.Noorshofiya Norain from Pontian
20.Nor Azlina Idris from Kedah
21.Nor Ilyana Harun from Kelantan
22.Nor Fadzlina Ramli from Kelantan
23.Nur Hamizah Mat from Kedah
24.Nur Ilani Osman from Seremban
25. Nur Raihana Amerudin from Kajang
26. Nurfairuza Mohd Hamzah from Banting, Selangor
27.Nurul Aini Abdul Wahid from Perak
28.Nurul Akmah Juma'at from Segamat, Johor
29.Nurul Fariza Farahin Fazillah from Penang
30.Nurul Hidayah Zakaria from Melaka
31.Razali Ismail from Perak
32.Ruhillyana Arsat from Batu Pahat
33.Aiti Aishah Hashim from Penang
34. Siti Farida Sahari from Sarawak
35.Wan Suhaili Megat Saad from Kedah
36.Zulaikha Sofia Zulkifli from Rembau , N9

sekalung penghargaan diucapkan kepada sahabat sekelas saya dan sempga panjang umur, murah rezeki and if nak kahwin don't forget to invite me,

GOOD LUCK and see you in the graduation day. ^^

Friday, June 21, 2013

Friday, May 31, 2013

Just a Few Days

assalamualaikum, apa khabar semua ? dalam mode bercuti ke ?
i got a flu today, tapi feeling more better dari pagi tadi. maaf la kalau saya guna bahasa rojak ye.

for a few days, i got a holiday.. but my little sister not in my side because she has gone. gone to matriks. hehehe. hope she will have a good exxperience at there. and me stuck with flu at here. for the past a few days, the weather were nice, i mean sunlight and rain have become main attraction here, maybe because of the monsoon. after this i need to cook for lunch, just two of us, me and my bro. my mum and my dad go for rewang at our neighbourhood. and oning have dissapeared, play in other place.

there is a lot of thing  i need to complish today, but i feel so lazy, why this happen to me. T_T. Maybe after luch , i can finish it. with my blocked nose and flu i can't record my voice for my project. i hope you all take care of your health in rapid change of weather, sometimes it will hot and sometimes it will be rain. but, whatever the weather, i love it because i at my lovely house. hehe.

ok, see you next time.

message :
Mum and Dad : please take care of your health, love both of you.
My Bro : can you cook lunch for me ?
for my lovely eldest sister : please take care of your health, i got flu too. T_T.
for my little sister : oning and belang miss you so much, some as us, jiji is mistake to call me ecah. ECAH we miss you.
Mr.I : please takecare of your health too. especially your hand because is still simen kan ?, hehe

finally
assalamualaikum and good bye

Monday, April 29, 2013

Kewajipan Memakai Tudung @ Jilbab @ sewaktu dengannya

assalamualaikum and salam sejahtera.
bestnyer cuaca sekarang ni, best nyer kalau dapat tido, nasib baik esok kelas pk11, hehe. tapi esok kena study research study gak. ok, for this moment, i want to bwrite about kewajipan memakai tudung, from the book that saya read "Koleksi Doa Khas Untuk Wanita" tajaan Nur Kaseh @ Mazniatul Adawiah.

let's share together :
kewajipan menutup aurat sudah jelas dalam surah al- ahzab ayat 59, i will just give the translations, for the ayat, please find in the al- quran or tafsir ye.

"Wahai Nabi, suruhlah isteri - isterimu dan anak - anak  perempuan serta perempuan - perempuan yang beriman, supaya melabuhkan pakaiannya bagi menutup seluruh tubuhnya (semasa mereka keluar), cara yang sedemikian lebih sesuai untuk mereka dikenali (sebagai perempuan yang baik - baik) maka dengan itu mereka tidak digangu, dan (ingatlah) Allah S.W.T adalah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani"

surah an - nur ayat 31:

" dan katakanlah kepada perempuan - perempuan yang beriman supaya menyekat pandangan mereka (daripada memandang yang haram) dan memelihara kehormatan mereka dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka kecuali yang zahir daripadanya; dan hendaklah mereka menutup belahan leher bajunya dengan tudung kepala mereka; dan jangalah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka melainkan kepada suami mereka atau bapa mereka, atau  anak - anak tiri mereka atau saudara - saudara mereka atau anak  bagi saudara mereka yang lelaki atau anak bagi saudara - saudara mereka yang perempuan atau perempuan - perempuan Islam atau hamba - hamba mereka atau orang gaji  dari orang - orang lelaki yang telah tua atau tidak berkeinginan kepada perempuan atau kanak - kanak yang belum mengerti tentang aurat perempuan dan janganlah menghentakkan kaki untuk diketahui orang akan apa yang tersembunyi dari perhiasan mereka dan bertaubatlah kamu sekalian kepada Allah, wahai orang - orang yang beruman, supaya kamu berjaya."

surah an - nur ayat 1:

" Ini ialah satu "surah" yang Kami turunkan dan Kami wajibkan hukum - hukumnya, serta kami turunkan padanya ayat - ayat keterangan yang nyata  supaya kamu beringat (mengamalkannya)

sememangnya isu menutup aurat merupakan isu yang biasa, ada sesetangah menganggap ia merupakan isu yang remeh dan memandang ia  sebelah mata , tetapi tahukah anda, bagi perempuan yang dah baligh and tak bernikah lagi, semua dosa ditanggung oleh appa @ dad @ ayah @ abah kita, kita yang dah besar panjang, boleh bezakan yang baik and buruk ini takkanlah nak menyusahkan bapa kita, please think it deeply. everyone think when we want to cover our aurat it only involve the face and hand, but it also cover our whole body involve kaki kita. kebiassan nya orang perempuan kalau keluar tak pakai stokin and nampak kaki, tanpa kita sedar kita dah buat dosa kerana mendedahkan aurat kaki. bagi pendapat saya, seseorang wanita yang dah dah baligh perlu dipaksa menutup aurat supaya ia menjadi satu kebiasaan, memanglah mula - mula tak biasa, tapi lama - lama biasa gak akhirnya, saya pun lambat gak nak tutup full, time secondary school baru start pakai tudung depan relative, before that pakai tudung time g sekolah and keluar je, time gathering kat kampung, g main bawah dah tanggal tudung, and then finally i realize, why i'm not wearing tudung when there is non muhrim relative surround me ?, it make me think to change. yes, i need to cover it to protect my dignity and for my Islam, It make me feel secure, and i believe the changes can be forced to ensure that we will do it everyday, everywhere and everytime.

it quite lengthy my post today, but i hope form this sharing we add more knowledge.
but the rest is history. just star new book/ life , to get the new fighting spirit.

i remember, every morning my dad will message me , asking me what i eat for breakfast, and he always said "semoga berjaya" everyday, hehe. thanks dad. love you and mum.  from that message, it give me a smile, my dad wish me a goodluck even there is no class at that morning, he wishing me everyday. so i must paid it back with my degree and job so that he will not worry about me,

that's all for tonight, tommorow i need to wake up early for sahur.

Assalamualaikum and good night. ^^




 

Sunday, April 21, 2013

Mid term Break

Asslaamualaikum and good night everyone.

dah lama tak post something kat blog ni, dah dah 3 bulan saya tak balik kampung and sempena mid term break dapatlah saya pulang ke kampung melepaskan kerinduan terhadap mak, ayah, oning, ecah, n jiji.
T_T
sedih tau tak dapat balik sebelum cuti masuk sem baru hari tu sebab lepas attachment kat ijn tinggal berapa hari lagi je, tak sempat nak balik.

jadi sempena cuti seminggu yang best ni, saya dapatlah meluangkan masa bersama orang yang tersayang sambil berpeleseran dengan oning. kekeke. rindu tau nak buli oning. dah lama tak peluk and cium dia. sampai selesema saya. but everything is paid off.

tetapi homework yang dibawa balik hanya mampu diperhatikan sahaja kerana tiada daya untuk menyentuh dan memikirkannya. oleh kerana cuti yang hampir dengan pilihan raya ini maka saya dapat menyaksikan pelbagai ragam dan bla bla pilihan raya. sambil ditemani bunyi seekor cengkerik, nyamuk dan selsema saya saya menulis post ini. oning kat luar bilik saya, teangah watpe ntah, malas nak pegang dia nanti selsema. T_T.

akhir bulan satu @ CNY, my dad birthday, so kami adik beradik pakat suprise untuk ayah, tempah kek senyap -senyap, ambil kek senyap. seronoknya. kek ini ditaja oleh my eldest sister and the mastermind is me lah, hehehe, everything going well. alhamdulilah semua berjalan dengan lancar and kek pun sedap
ok, that's all for today,  sepanjang bercuti ini maybe saya akan rajin update, 
kepada kawan - kawan yang bercuti tu bebaik and jaga diri.

assalamulaikum and good night.

^^



Friday, March 8, 2013

Tujuh Perkara Yang Membawa Kemulian

Dari petikan Majalah Solusi isu 53, March 2013.

Sesiapa yang memelihara tujuh perkara, dia akan menjadi orang yang mulia di sisi Allah  dan dihadapan malaikat dengan perkara berikut :

  • Diampunkan dosa meskipun sebanyak buih di lautan.
  • Merasakan nikmat ketika melakukan ketaatan.
  • Hidup dan mati dalam kebaikan.
Tujuh perkara tersebut ialah :
  1. Membaca bismillah setiap kali sesuatu perkara.
  2. Mengucapkan alhamdulilah setiap kali selesai melakukan sesuatu.
  3. Beristighfar apabila melakukan setiap perkara yang tidak bermanfaat.
  4. Melafazkan insya - Allah apabila berjanji tentang sesuatu hal.
  5. Membaca hawqalah ( la hawla wa la quwwata illa billah) setiap kali mendapat sesuatu yang tidak disukai.
  6. Mengucapkan inna lillah (inna lillah wa inna ilaih raji'un) pada setiap musibah.
  7. Melafazkan syahadah (la ilaha illa Allah Muhammad Rasulullah) pada waktu siang dan malam.
Semoga apa yang di kongsikan ini mendapat manfaat. ^^

Saturday, January 5, 2013

yANg PeRtAma

Assalamualaikum semua, pe khabar ?
tengah buat apa tu ?
bosan tak ?

hehe, 
hari ini hari yang sangat bermakna kerana saya berjaya menghadapi @ menjawab my first paper fo final examination for this semester. and tommorow is the quite though day because i need to carry three beg to send back to my sis house by using public transport (rapidkl bus and train). i hope you will be nice to me. hoho.

oleh kerana, line celcom yang sekejap full n sekejap  merah .... saya terputus talian ketika talk with my mu.
sangat menyakitkan hati, and i more i want to have a comfort sleep tonight after several night thinking about my paper today. it quite tiresome. 

some shocking news about my life just happen last week, my beloved friend just give me a message and ................... but i'm happy. ^^

i just need to be happy to get the happiness, perhaps.
for me work hard is just not enough but we need to know how we want to enjoy the happiness with the smartest way. 

and as usual i become saesang fan oning, i just take more than 10 picture while my holiday vacation at home. a very nice weekend i have (just during that time, because i just sleep during the journey to Muar because exhausted from balik dari Kuala Lumpur to Mersing malam tu, and esok nya go to  Tg,Sedili and then go to Muar) hehe.

but after seeing cik pah , my little cousin (the cutest) all my exhausted and tiresome just flew away. and i will continue later because i have picture during we go to kolam air panas, but i don't have it right now. kat camera my sis, so i will update later.

ok, take care of your health.
be happy
always say Thanks ALLAH, alhamdulilah , astaghfirullah, and others. not only you got pahala but it can stop you from mengeluh, it work on me.

that's all, 

Assalamualaikum, and salam sejahtera. Oyasumi