Monday, April 28, 2014

Kabare ?

assalamualaikum and salam sejahtera, kabare semua ? sihat tak ? dah lama saya tak update disebabkan level of kemalasan meningkat dengan mendadak selepas habis industrial praktikal dan sejak saya start bertani di sekeliling rumah ni, hehe.

dah nak 8 bulan ayah meninggalkan we all. kadang - kadang kalau bawa motor Nampak pak cik - pak cik teringatkan ayah. rindu Nye. teringat pulak, masa result sem enam keluar, for the first time saya peluk and cium ayah and itulah kali terakhir saya berbuat demikian. rupa - rupanya ini lah perasaan kehilangan seorang ayah. memang tidak dapat dicari ganti. T_T.

pada bulan lima berakhir lah penantian saya untuk memegang skrol ijazah saya @ konvokesyen kali ke 80 kalau tak silap. nasib ada sponsor untuk mensponsor saya duduk kat hotel, takut lambat sampai masa konvo sebab sidang pagi. sponsor saya Tanya saya nak bunga apa , saya pun tak tahu, hehe. kalau diikutkan nak bunga matahari @ bunga lily @ bunga ros 5 color @ bunga carnation @ bunga yang ada Japanese theme sikit, saya suka. hehe.

anak - anak saya seramai 4 ekor semuanya sihat walafiat. alhamdulilah, berkat kesabaran dan kecekalan dan ketabahan saya dalam membesarkan anak  - anak yang bermacam ragam dan perangai. hehe.

yang sulong nama nya wak doyok, panggil yok @ abang yok, yang paling besar @ the only male in 4 siblings, the other are female, yang tiga ekor lagi : hitam, bulat, and sepet. nama - nama ini diberikan berdasarkan character physical of the kitten. hehe.

pokok yang saya tanam pun sudah membuahkan hasil, tetapi pokok lada benggala diserang serangga @ penyegat, jadi banyak yang rosak, yang selamat dapat lama 2 biji dari 8 biji. T_T. tomato baru masak, dapat 2 biji. walaupun tomato Nye agak kecil tapi so fresh and plumpy gitu.

and Judin for the first time call me, hehe. dah lama tak dengar khabar and we all tak pernah jumpa pun sejak last year, terjumpa judin masa kat mersing, itupun sempat hai and bye je,tapi takpe, kita berserah kepada ALLAH sahaja, dia yang menentukan segalanya, kalau ada jodoh alhamdulilah. in sha allah.

jadi untuk akhir taipan saya, I will be in KL for a week start from 14/5  until end my convocation and there is a lot of things I want to do in KL, instead of cari kerja, cari makan, cuci mata dan lain - lain.